Prijava

Vaša prijava

Gorički rukometaši posjetili Tiflološki muzej, upoznali se s asistivnim tehnologijama

[]

U sklopu ovogodišnje Edukativne muzejske akcije u Tiflološkom muzeju održana je radionica za djecu i mlade pod nazivom Upoznaj asistivnu tehnologiju! u kojoj su sudjelovali i mladi rukometaši iz Hrvatskog rukometnog kluba Gorica.

Na radionici su imali prilike saznati što je to asistivna tehnologija te kako ona može pomoći djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom u njihovom svakodnevnom životu.

Radionicu su vodile studentice diplomskog studija Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta koje su demonstrirale neke od uređaja i pomagala asistivne tehnologije te objasnile čemu što služi i na koji način se koristi, a sudionici su potom kroz interaktivni dio na njima zabavan način isprobali svaki od pomagala.

Ova interaktivna i edukativna radionica omogućila je sudionicima da nauče nešto novo i isprobaju pomagala kojima se djeca s teškoćama u razvoju svakodnevno koriste. Na taj način nastojalo se mlade senzibilizirati za ovu važnu temu i time potaknuti stvaranje boljeg društva.

Izjava o poslanju Tifološkog muzeja

Tiflološki muzej je specijalni muzej, a njegov naziv potječe od grčkih riječi “typhlos” (slijep) i “logos” (kazivanje, govor, misao, razum). Tiflološki muzej je javna ustanova Republike Hrvatske koja sakuplja, čuva, proučava, dokumentira i komunicira građu vezanu, uglavnom, uz osobe oštećena vida.

Svojim djelovanjem nastoji upoznati društvenu zajednicu sa svijetom osoba s invaliditetom kao i osoba koje su sudionici aktualne socijalne problematike u zajednici i šire, na čije probleme Muzej ukazuje i pokušava ih mijenjati. Iste se mogu aktivno uključiti u djelovanje Muzeja, a istodobno društvenoj zajednici omogućuje upoznavanje njihova života.

Uvažavajući individualnost svake osobe, Muzej potiče skladne i tolerantne odnose među ljudima, kulturni i socijalni dijalog te zajedništvo. Muzej će, svojim djelovanjem, kao mogući korektivni mehanizam u društvu, poticati zajednicu da ispravi i promijeni moguće negativne predodžbe o ljudima.

Svoje ciljeve ostvarit će komunicirajući s posjetiteljima i surađujući s muzejskim ustanovama, srodnim institucijama, udrugama, obrazovnim ustanovama – sa svima koji djeluju na području ljudskih prava u zemlji i u inozemstvu.

Objava Gorički rukometaši posjetili Tiflološki muzej, upoznali se s asistivnim tehnologijama pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Sretan kraj potrage za Petrom

Državno Natjecanje iz geografije