Prijava

Vaša prijava

Jedan obijao blagajne, drugi čuvao stražu: Policija ih uhvatila

[]

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe starosti 30 i 33 godine zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela i to „Krađa“, „Teška krađa“ te dva kaznena djela „Računalna prijevara“ na štetu šest pravnih osoba i dvije fizičke osobe od čega je jedno ostalo u pokušaju.

Sumnja se da su osumnjičeni počinili navedena kaznena djela na način da su u vremenu od veljače do svibnja ove godine, a sve s ciljem prisvajanja tuđe pokretne stvari, zajedno dolazili u poslovnice trgovačkih društava, gdje su iskoristili nepažnju i odsutnost zaposlenika te otuđili dnevni utržak.

Osumnjičeni su po prethodnom dogovoru zajedno dolazili do poslovnica trgovačkih društava gdje je je jedan od njih, iskoristivši odsutnost zaposlenika otvarao ladicu blagajne i otuđivao novac dok je drugi osiguravao da ih ne uoče zaposlenici i kupci nakon čega su se s otuđenim novcem dali u bijeg.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 9.200 eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeto posebno izvješće.

Objava Jedan obijao blagajne, drugi čuvao stražu: Policija ih uhvatila pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Završna školska priredba