Prijava

Vaša prijava

FOTO GALERIJA: AIRVG2024 privukao preko 20.000 posjetitelja, već najavljena i iduća godina

[]

Više od 20.000 posjetelja jučer je imalo priliku uživati u manifestaciji koja je Veliku Goricu ponovno potvrdila kao grad zrakoplovstva. Održao se treći AIRVG s bogatim programom u kojem su mogli uživati gosti svih generacija.

Kako nam govori Juraj Odrčić, direktor manifestacije, interes je bio ogroman. “Registrirano je 700 fotografa spottera iz 25 zemalja koji kroz cijeli dan prate ova događanja. Posjetitelji su stigli iz cijele Hrvatske s obiteljima, iskoristili smo maksimum kapaciteta koji se ovdje mogao iskoristiti”, objašnjava i ističe da se ova manifestacija održava kroz platformu ‘Velika Gorica grad zrakoplovstva’.

Foto: Dario Drvodelić

“U toj platformi su dionici 12 čimbenika zračnog prometa, a kojima je središte upravo u Velikoj Gorici. Sve ovo što se događa ovdje, događa se iz Velike Gorice i zbog toga smo vrlo ponosni.”, zaključuje.

Velika je to stvar za Veliku Goricu koja je Grad svakako stavila na mapu mjesta koja se trebaju posjetiti. “Uistinu je ovo prekrasan dan za Veliku Goricu, broj posjetitelja govori u prilog činjenici koliko je ova manifestacija bila magnet za one koji su u ovakvim atrakcijama željeli uživati. Danas vidimo da je interes ogroman i da je nedostajalo ulaznica, trudit ćemo se za sve one koji su željeli danas biti dio ovoga, da se poveća broj onih koji mogu prisutvovati ovom događanju. Gledat ćemo da se kao Grad Velika Gorica brendiramo i dalje kao Grad zrakoplovstva jer smo središte zrakoplovstva u Hrvatskoj, i da ovakve manifestacije postanu tradicionalne svake godine.”, govori gradonačelnik Krešimir Ačkar i ističe kako je ukupno podijeljeno 10.000 ulaznica, od kojih je svaka vrijedila za dvije osobe, te da ih je ugodno iznenadio interes.

 

Izloženi su bili avioni C3R-EC/DC Rafale, MiG 21 UMD – „kockica“, MiG 21 R – oznake „26 112- Rudijev mig”, MiG 21 bis D, Pilatus PC -9M, Zlin 242L, helikopteri OH-58D „Kiowa Warrior“, UH-60M„Black Hawk“, Bell 206B Jet Renger, Mi 171Sh, AS532 Cougar – zrakoplovstva Republike Slovenije te besposadni zrakoplovni sustav ORBITER 3. U letačkom dijelu programa nastupila je akrobatska grupa „Krila Oluje“ sa službenim letačkim programa za sezonu 2024., avion Zlin 242L i helikopter Bell 206B Jet Ranger sa demonstracijskim letom, prikazale se sposobnosti združenog djelovanja helikoptera UH-60M/Mi-171Sh i OH-58D pri spašavanju pilota iz neprijateljskog okruženja „Pilot RESCUE“, a avioni MiG 21 i Rafale su održali formacijski let i pojedinačni prelet.

Ističe i kako je bogati program ispunio sva očekivanja: “To samo pokazuje da ovo što su nam organizatori pripremili i da je današnji program pun pogodak”, zaključuje gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Podsjećamo, AIRVG je manifestacija koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske u organizaciji Grada Velika Gorica te uz suorganizaciju Međunarodne zračne luke Zagreb i potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske, a u cilju promocije zrakoplovstva i zrakoplovnih zanimanja u Hrvatskoj i Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu.

Što će nas čekati iduće godine, jedva čekamo saznati. A kako je bilo ove godine, pogledajte u nastavku u foto galeriji:

Objava FOTO GALERIJA: AIRVG2024 privukao preko 20.000 posjetitelja, već najavljena i iduća godina pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.