Prijava

Vaša prijava

FOTO Tržni centar i dalje u užasnom stanju: Izmet posvuda, žohari, zatočeni golubovi..

[]

Tržni centar Velike Gorice, koji je u privatnom vlasništvu, ponovno je tema naših tekstova. Nakon što smo u nekoliko navrata ugrirali i tražili informacije Sanitarne inspekcije državnog inspektorata, a koja je svakog puta davala sličan odgovor, stanje je i dalje nepromijenjeno.

Podsjećamo, sanitarna inspekcija Državnog inspektorata je u više navrata obavljala inspekcijske nadzore po službenoj dužnosti u posljednjim godinama te su u svakom izlasku pronašli nepravilnosti i pokrenuli postupke u kojem se vlasnika tražilo da iste riješi. Nedostaci koje treba riješiti su utvrđeni još 2021. godine te je tada bio pokrenut upravni postupak po službenoj dužnosti kojim je vlasniku naređeno da mora ukloniti nedostatke. Radilo se o kršenju Zakona o zaštiti građana od zaraznih bolesti.

Ukratko – čitav Tržni centar je i dalje prepun izmeta golubova i drugih ptica, zatočenih golubova u mrežama, a osobe koje se često kreću po Tržnom centru nam govore da ima i uginulih golubova na nekoliko mjesta. Nedavna, nova ugroza, postali su i žohari. Od provjerenog izvora i doznajemo kako su čistačice dale otkaz što znači da već neki period Tržni centar nitko ne čisti niti ne održava. Također, vlasnik se oglušio na zamolbe prodavača da popravi ili ukloni oronulu hrđavu ogradu koja se ne može više niti pomaknuti, a koja smeta za ulazak u dio Tržnog centra.

Razgovarali smo i s par velikogoričana u prolazu koji nam govore kako izbjegavaju Tržni centar u širokom luku, a komentar koji smo dobil jest i da čak svoju djecu uče da se tom prostoru niti ne približavaju.

Vlasnici su još 2021. trebali osigurati da se onemogući ulazak i zadržavanje ptica, no na to su se oglušili pa dobili kaznu od samo 3981,68 eura/30 000kn i 398,17 eura/3000kn, temeljem pokrenutog prekršajno postupka sanitarne inspekcije 2022. godine.

U 2023. godini smo dobili informaciju Državnog inspektorata kako je novi postupak u tijeku. Zatražili smo informacije o rezultatima istog te ćemo ih objaviti čim ih dobijemo.

Objava FOTO Tržni centar i dalje u užasnom stanju: Izmet posvuda, žohari, zatočeni golubovi.. pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.