Prijava

Vaša prijava

Gorica imala vodstvo na Poljudu, Hajduk preokrenuo rezultat

[]

HNK HAJDUK – HNK GORICA 2-1

(Trajkovski 30′, Pukštas 64′; Rukavina 23′)

Glavni sudac: Tihomir Pejin

U 35. kolu Supersport HNL-a na Poljudu je HNK Gorica izgubila od HNK Hajduka rezultatom 2-1.

Vidović je morao rano mijenjati. Umjesto Munksgaarda, koji je izišao iz igre držeći se za zadnju ložu, ušao je na mjesto u vezi Sagna. Majstorovića je to vratilo na desnog beka, a Solda poslalo na desno krilo. Izgledalo je kao plan B za neutralizirati Brekala i Perišića.

Nakon preokreta Hajduka već standardno izvukao je Vidović iz igre svog ponajboljeg na terenu: Umjesto Rukavine ušao je Blummel. Zadnjih deset minuta Matavž je ušao kao drugi napadač umjesto Lazarova. Ni jedan ni drugi nisu napravili razliku.

Dvije lijepe akcije, dva lijepa gola

Prva ozbiljna situacija u 16. minuti. Brekalo je na polovici terena primio Jurakovu loptu i strčao se do ruba prostora, odakle puca zamalo uz suprotnu vratnicu.

Lijepo su Rukavina i Štiglec u 23. minuti izigrali obranu Hajduka. Soldo je ubacio s desne strane, Rukavina se sagnuo da propusti do Štigleca pa prizemno poentirao na njegovu povratnu loptu kroz ruke Buljana.

Vodstvo Gorice trajalo je kratko. U 30. minuti Brekalo je preko desne strane uputio okomitu loptu prema Moufiju. Hajdukov bek je sustiže kod peterca i kroz pad vraća u sredinu, odakle je Trajkovski isprve plasira mimo Radoševića.

Gorica unatoč porazu solidna

Dobro je izgledala Gorica u otvaranju drugoga dijela. Nastojeći s povučenim krilima što duže zadržati loptu u nogama, širili su linije Splićana otvorivši na taj način prostor za brz prijenos lopte. Nije međutim bilo u nekoliko navrata preciznosti korak nakon ključnog dodavanja.

Hajduk vodi od 62. minute. Jurak dodaje kroz sredinu, Pukštas prima i namješta se na udarac koji od bloka Štigleca završava iza Radoševića.

U 82. minuti Odjidja-Ofoe izbacio je jednim potezom obranu Gorice, no Pukštas je s pet metara iz voleja pucao ravno u Radoševića.

Standings provided by Sofascore

Objava Gorica imala vodstvo na Poljudu, Hajduk preokrenuo rezultat pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.