Prijava

Vaša prijava

Glazbeno zlato: Goričanka Dunja Rajšić postala međunarodna prvakinja u opernom pjevanju

[]

Umjetnička škola Franje Lučića broji nove uspjehe, ovog puta učenike pjevanja. Dunja Rajšić i Matija Rabadan sudjelovali su na Međunarodnom natjecanju mladih opernih pjevača “Stojan Stojanov Gančev”, koje se održalo u Zagrebu.

Dunja Rajšić je u Predkategoriji junior osvojila prvu nagradu s 94.66 bodova, a Matija Rabadan je u Predkategoriji A osvojio treću nagradu s 76.33 bodova. “Velike čestitke Dunji i Matiji na lijepim rezultatima, a čestitke upućujemo i njihovoj nastavnici Vesni Kovačić, prof., te korepetitoru Krešimiru Starčeviću, prof.”, navode iz škole.

Dunja Rajšić je ostvarila svoj najznačajniji dosadašnji nastup, izvevši skladbu “Le Violette” Alessandra Scarlattija na Završnom koncertu Međunarodnog natjecanja solo pjevača “Stojan Stojanov Gančev” (International competition of solo singers Stojan Stojanov Gančev) u Maloj dvorani Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Objava Glazbeno zlato: Goričanka Dunja Rajšić postala međunarodna prvakinja u opernom pjevanju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.