Prijava

Vaša prijava

Tri medalje za Velikogoričane na državnom natjecanju iz mentalne aritmetike i mentalne matematike

[]

U nedjelju 19. svibnja, u Čakovcu se održalo Državno natjecanje u mentalnoj aritmetici i mentalnoj matematici, u organizaciji međunarodne škole za intelektualni razvoj – Malac Genijalac.

Natjecanje se odvijalo u prostorijama Međimurskog veleučilišta u Čakovcu gdje je sudjelovalo više od 200 djece iz cijele Hrvatske.

Ovogodišnje natjecanje bilo je prvo natjecanje za velikogoričku školu Malac Genijalac, koja je svoje učionice otvorila prije nepunih godinu dana. I na prvom natjecanju, učenici su polučili odličan uspjeh.

Tako u Veliku Goricu stižu čak tri medalje! Sve tri medalje su iz kategorije mentalne aritmetike – zlato je osvojio Emanuel Poljanac, srebro Ozren Paravina te broncu Fran Đurašin.

Ovim putem čestitamo učenicima na odličnom uspjehu.

Mentalna aritmetika je disciplina računanja velikog niza brojeva isključivo mentalnim putem, a mentalna matematika disciplina u kojoj se složeni matematički zadaci rješavaju također isključivo mentalnim putem. Obje discipline imaju za cilj poboljšanje intelektualnih sposobnosti djece, kao što su koncentracija, vizualizacija, logičko i analitičko zaključivanje te pamćenje.

Objava Tri medalje za Velikogoričane na državnom natjecanju iz mentalne aritmetike i mentalne matematike pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Smotra školskog glazbenog stvaralaštva