Prijava

Vaša prijava

Podržimo Ansambl Jane: Donirajte i pomozite im da otiđu u Novi Zeland predstavljati Hrvatsku

[]

Prije dvadeset godina, u dnevnom boravku, skupina mladih žena zaljubljenih u tradiciju i pjesmu okupila se s velikim snom i ljubavlju prema glazbi. Tako su nastale Jane. Unatoč ograničenim sredstvima, njihova zajednica rasla je godinama, zajedno s ambicijama, snovima i obvezama.

Dvadeset godina kasnije, Jane se nalaze u godini velikih jubileja. Ove godine slave okrugli rođendan i postavljaju pred sebe najveći izazov do sada: sudjelovanje na najvećem svjetskom okupljanju pjevačkih sastava i zborova – 13. World Choir Games 2024 na Novom Zelandu.

Ovaj prestižni festival natjecateljskog karaktera okuplja zborove iz cijelog svijeta, razvrstane u gotovo 30 kategorija prema strogim kriterijima. Visokoobrazovani glazbeni stručnjaci ocjenjuju izvedbe, bodujući ih prema izvedbenoj kvaliteti i autentičnosti. Svaki sudionik mora predstaviti svoj kraj pjevajući na vlastitom jeziku i izvodeći izvornu glazbu, predstavljajući tako zemlju iz koje dolazi.

Jane, s obzirom na dosadašnje uspjehe (osvojene tri srebrne i dvije zlatne medalje na renomiranom natjecanju), nastupit će s posebno pripremljenim skladbama u kategoriji folklora, u duhu hrvatske tradicijske glazbe iz cijele Republike Hrvatske. Svojim nastupom planiraju očarati publiku i ispuniti vlastite ambicije.

Kroz proteklih dvadeset godina, Jane su prošle kroz nebrojene sate proba, uvijek zadržavajući zajedništvo i slogu. Danas, zahvaljujući svojoj nevjerojatnoj upornosti, imaju marljivo uvježban repertoar, realne ambicije za zlato i, najvažnije, podršku svojih obitelji.

Međutim, da bi ostvarile svoj san i sudjelovale na World Choir Games na Novom Zelandu, potrebna im je financijska podrška. Putovanje je skupo, a bez dostatnih sredstava ne mogu ostvariti ovaj cilj. Ansambl Jane pozivaju sve koji su ikada uživali u njihovoj glazbi da ih podrže skromnom donacijom. Svaki euro je bitan, a njihove obitelji i oni sami bit će beskrajno zahvalni. Donacije možete ostaviti na stranici GoFunding, na OVOM LINKU. Trenutno je prikupljeno nešto više od 1.000 eura, a cilj je prikupiti 15.000 eura.

Pomozite im da ostvare svoj san i predstave Hrvatsku na najvećem svjetskom zborskom natjecanju.

Objava Podržimo Ansambl Jane: Donirajte i pomozite im da otiđu u Novi Zeland predstavljati Hrvatsku pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.