Prijava

Vaša prijava

Ekipe iz Vukovine i Kumičića najbolje na Matematičkom četvercu

[]

U restoranu “Za vašu dušu” u Okuju 20. svibnja održan je završni krug 7. Matematičkog četverca. “Matematički četverac” je ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola Zagrebačke županije.

Prvi krug u kojem je sudjelovala 141 ekipa održan je 12. travnja. U drugi krug natjecanja plasiralo se sedam najboljih ekipa županije u kategoriji MINI četverac (5. i 6. razred) i šest najboljih ekipa u kategoriji MAXI četverac (7. i 8. razred).

Od tih najboljih s našeg područja su dvije ekipe iz OŠ Eugena Kumičića, dvije ekipe iz OŠ Eugena Kvaternika te ekipa iz OŠ Vukovina. Uz ekipno rješavanje zahtjevnih zadataka ekipe su prezentirale i svoje projektne zadatke.

Medalju za 2. mjesto u kategoriji MINI osvojila je Kvaternik ekipa “EKIPA ZA ČETIRI” mentorice Nele Šipušić, a činili su je učenici: Marta Hižar, Una Grbac, Jakov Prevolnik i Lucija Desnica.

Medalju za 1. mjesto u kategoriji MAXI osvojila je ekipa iz Vukovine “VUČKO 5” mentorice Nikoline Marković u sastavu: Lana Petrović, Petra Roginić, Vito Lokas i Tea Smrekar.

Medalju za 2. MAXI mjesto osvojila je Kumičić ekipa “DUPINI” mentorice Lidije Kovačić, a učenici su: Laura Hajduk, Isabel Damnjanović, Andrej Holub i Danilo Bartolić.

Hrabre i uspješne su bile i preostale MINI EKIPE “BUBAMARE” mentorice Josipe Smrekar i “ČUPAVCI” mentorice Nele Šipušić.

Organizatori natjecanja su voditeljice ŽSV-a nastavnika matematike Josipa Smrekar, Maja Karlo i Nikolina Čehok. Održavanje ovog natjecanja omogućila je Zagrebačka županija, a nagrade su osigurali izdavačke kuće Školska knjiga, Alfa i Profil, Hrvatsko matematičko društvo i grad Velika Gorica.

Objava Ekipe iz Vukovine i Kumičića najbolje na Matematičkom četvercu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.