Prijava

Vaša prijava

Objavljen natječaj za izgradnju novog vatrogasnog doma u Buševcu

[]

Grad Velika Gorica objavio je otvoreni postupak javne nabave za izvođenje građevinskih radova na izgradnji novog vatrogasnog doma na području mjesnog odbora Buševec – Novo Selo. Procijenjena vrijednost javne nabave je 710 tisuća eura + PDV.

Rok za dostavu ponuda je 13. lipnja. Trajanje ugovora je 300 dana. Odabrani ponuditelj je dužan izraditi terminski plan izvođenja radova kojeg je potrebno dostaviti pet dana od potpisa ugovora. Pregled kao i odobrenje terminskog plana od strane nadzornog inženjera i predstavnika Naručitelja potrebno je izvršiti u roku od 10 dana od potpisa ugovora.

Arhitektonski projekt, projekt prilaza, energetski projekt i tehnički elaborat zaštite od buke izradila je u lipnju 2019. godine tvrtka GRAPRO d.o.o. iz Velike Gorice. Proračun konstrukcije izračunala je KONSTRUKTA d.o.o. iz Zagreba. Elektrotehnički projekt djelo je VUKUŠIĆ PROJEKTI d.o.o. iz Velike Gorice. Projekt vodovoda i kanalizacije te strojarski projekt izradio je SOLARVENT iz Zagreba.

Na mjestu postojećeg vatrogasnog doma

Projektna dokumentacija navodi da se u građevini na mjestu postojeće društvene građevine javne namjene planira novi vatrogasni dom i poslovni roh-bau prostor.

“Planira se uklanjanje postojeće građevine i gradnja društveno-gospodarske građevine tj. vatrogasni dom i poslovni prostor roh-bau”, navodi se.

Vatrogasni dom rasprostirat će se u prizemlju i na katu. Prizemlje će sadržavati pet ulaza, četiri hodnika, dvoranu, četiri spremišta, garderobu, toalete sa sanitarnim čvorovima, garažu i točionik. Na katu se planiraju hodnik, dvorana, lođa, čajna kuhinja, toaleti s tuševima, uredi i spremište.

Poslovni prostor nalazit će se u prizemlju. Sadržavat će dva ulaza, roh-bau prostor i spremište.

Ukupna površina izgrađenosti novog vatrogasnog doma bit će 828,55 m2, a neto površina građevine iznosi 948,16 m2. Parkiralište će imati ukupno 20 mjesta, od čega 2 za osobe smanjene pokretljivosti i 6 rezervirano za interventni vatrogasni tim.

Visina građevine do krovnog vijenca bit će 3,07-8,68 metara. Krov je kosi, pokrov termopaneli. Otvori će biti na svim pročeljima.

Kriterij za odabir je ekonomski najpovoljnija ponuda te njezin relativni značaj, odnosno trajanje jamstvenog roka za izvedene radove, koje treba biti najmanje dvije godine.

Objava Objavljen natječaj za izgradnju novog vatrogasnog doma u Buševcu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Posjetili smo DVD Veleševec

Kreće Breška liga