Prijava

Vaša prijava

Dvije provale na goričkom području: Iz dječje kasice ukradeno 150 eura

[]

Od 18. do 24. svibnja na postajnom području Velika Gorica evidentirano je 49 događaja, od čega 16 kaznenih djela, od kojih se 7 progoni po službenoj dužnosti. U ovom periodu dogodile su se četiri prometnih nesreća. Zabilježeno je pet slučajeva nasilja u obitelji, priopćili su iz goričke policije.

Dogodio se nedjelju pokušaj provale u kuću u Vukovini na štetu hrvatske državljanje r. 1949. godine. Nepoznati počinitelj dana 20. svibnja od 15:25 do 15:35 provalio je u kuću na Staroj cesti na način da je uporabom prikladnog alata obio prozor koji je bio otvoren na kip, ušao u unutrašnjost tj. dnevni boravak, ali je odustao od namjere i udaljio se u nepoznato a da ništa nije otuđio. Vlasnica u trenutku provale nije bila u kući.

Isti dan je u Veleševcu u vremenskom periodu od 12:30 do 15:30 provaljeno u obiteljsku kuću u vlasništvu hrvatskog državljanina r. 1985. godine. Zavlačenjem alata i tjelesnom snagom ušao je nepoznati počinitelj u unutrašnjost kuće i otuđio novac koji je pronađen u dječjoj kasici. Šteta se cijeni na 150 eura.

“Nije da je provaljeno usred noći, nego usred bijela dana. Bilo bi dobro, kako se radi o ruralnom području, da ljudi malo više obrate pozornost. U Vukovinu ne dolaze krasti nepoznati ljudi, nego se radi o osobi ili osobama koje bi svojom pojavom vjerojatno odskakale od okoline”, kažu iz policije.

 

Objava Dvije provale na goričkom području: Iz dječje kasice ukradeno 150 eura pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.