Prijava

Vaša prijava

FOTO Centar za odgoj i obrazovanje proslavio 85. godina djelovanja

[]

Danas se u Pučkom otvorenom učilištu održala svećana proslava 85. rođendana Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica. Uz brojne uvažene goste, među kojima su bile i Marija Pletikosa, državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, predstavnica Zagrebačke županije Ksenija Čuljak, ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad Tanja Štritof, predstavnice Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta profesorice Zrinjka Stančić i Ljiljana Pintarić te predstavnici važnih prijateljskih ustanova.

Foto: Mario Žilec

Proslavu su pripremili djelatnici i djeca Centra te su prikazali 15. točaka kroz temu Šuma striborova kao počast Ivani Brlić Mažuranić čiji je kip smješten ispred zgrade Centra koja je stradala u petrinjskom potresu. Ravnateljica Nikolina Vučković Barišić istaknula je veliku nadu da će se uskoro djeca i korisnici moći vratiti u svoje stare prostore. Trenutno su na dvije lokacije, u Kolodvorskoj ulici i na prostoru Međunarodne luke Zagreb.

Foto: Katarina Drvodelić

“Do sada ste imali, a imat ćete i dalje snažnu podršku Ministarstva. Nadam se da ćete 86. rođendan proslaviti u svojim starim prostorijama jer smo mi i Vlada osigurali sredstva, ugovor je potpisan, a slijedi javna nabava za izvođače radova”, ispričala je Marija Pletikosa, državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskog sustava i socijalne politike.

Centar za odgoj i obrazovanje ukupno broji oko 300 korisnika, od kojih je 85 učenika, 14 djece na smještaju, 121 korisnik koji dolazi na programe podrške te 51 korisnik poludnevnog boravka. Uz njih imaju i tri obitelji u tretmanu te 10 obitelji koje su pod intenzivnim nadzorom. Ravnateljica Vučković Barišić u svom je govoru objasnila kako zadnjih desest godina rade na psihosocijalnoj podršci, ali i da imaju odličnu suradnju s lokalnom zajednicom. Istaknula je i kako joj je srce puno kada vidi sve goste, prijatelje i roditelje koji pružaju neprestanu podršku njihovom radu, kao i da su kroz ovih 85. godina prošli zaista sve, no da se najviše nadaju idući rođendan slaviti u svom starom prostoru.

Foto: Katarina Drvodelić

Djeca i korisnici Centra za odgoj i obrazovanje pripremili su 15. točaka od kojih je svaka bila popraćena velikim pljeskom.

Čestitamo svima na velikih i uspješnih 85. godina rada!

 

Objava FOTO Centar za odgoj i obrazovanje proslavio 85. godina djelovanja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.