Prijava

Vaša prijava

Olimpijski festival dječjih vrtića okupit će više od 180 Velikogoričkih mališana

[]

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice, uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora, ove godine prvi put organizira Olimpijski festival dječjih vrtića. Riječ je o jubilarnom 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića grada Velike Gorice koji će se održati 27. svibnja od 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani. Sudjelovat će oko 180 mališana iz dječjih vrtića Ciciban, Lojtrica, Velika Gorica i Žirek.

Svaki dječji vrtić predstavljat će ekipa od 40 natjecatelja, 20 djevojčica i 20 dječaka, koji će se natjecati u malonogometnom i atletskom natjecanju. Atletska natjecanja obuhvaćaju četiri discipline: trčanje na 50 metara, štafeta 4 x 25 metara, bacanje loptice udalj i skok udalj. Djevojčice će se natjecati s djevojčicama, a dječaci s dječacima.

Program festivala, koncipiran po uzoru na olimpijske igre, odvijat će se prema sljedećem rasporedu:

PROGRAM:

16:30 h – Okupljanje dječjih vrtića, sastanak s vodstvom ekipa

17:00 h – Svečani mimohod – Svi dječji vrtići sudjeluju sa svojim ekipama u pratnji odgajateljica. Na čelu svake kolone bit će transparent s nazivom dječjeg vrtića.

17:10 h – Ceremonija otvaranja – Pozdravni govor predstavnika Hrvatskog olimpijskog odbora i otvaranje igara od strane gradonačelnika domaćina. Skupina od osmero djece unijet će na stadion zastavu HOO-a i podići je uz recitaciju zakletve Olimpijskog festivala. Nakon dizanja zastave, uslijedit će hrvatska himna, a djevojčica i dječak iz svakog vrtića upalit će olimpijski plamen.

17:25 h – Početak natjecanja

18:40 h – Ceremonija dodjele nagrada i diploma

19:00 h – Ceremonija zatvaranja – Spuštanje zastave HOO-a i iznošenje sa stadiona. Predstavnik HOO-a obratit će se natjecateljima te će se ugasiti olimpijski plamen.

Objava Olimpijski festival dječjih vrtića okupit će više od 180 Velikogoričkih mališana pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.