Prijava

Vaša prijava

FOTO Više od 130 vatrogasaca na šest lokacija: Uspješno održana vježba VG 24

[]

U nedjelju se u prijepodnevnim satima održala gradska vatrogasna vježba VG 24 u kojoj su sudjelovala sva dobrovoljna vatrogasna društva našega grada s preko 130 vatrogasaca i 43 vozila. Organizator vježbe bila je Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice.

“Još jednom su pokazali da se na njih možemo osloniti u svim vrstama neprilika i zato im upućujemo čestitke na odlično odrađenoj vježbi i iskrenu zahvalu za sve što rade. Zahvala i djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu koji su također sudjelovali u vježbi”, izjavio je Neven Karas, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice i koordinator za poslove Civilne zaštite u ravnateljstvu Civilne zaštite RH.

Vatrogasci su jučer bili podijeljeni u šest zona djelovanja s isto toliko scenarija. Vježbalo se u Čičkoj Poljani, u Ščitarjevu, Gradićima, Markuševcu, Šiljakovini i Starom Čiču.

Na lokaciji most na rijeci Odri između Kuča i Čičke poljane, gdje je srušen stari i trenutno u izgradnji novi most, vježbala se dostava pomoći stanovništvu. Na lokaciji OŠ Ščitarjevo simuliralo će se gašenje požara na osnovnoj školi te se provjeravala komunikacijska veza između društava i uvježbavala koordinacija rada društava.

U Gradićima se vježbalo gašenje požara skladišnog prostora, a u Markuševcu gašenje požara vozila i spašavanje unesrećene osobe iz automobila. Požar na javnom objektu vježbao se i Šiljakovini, a u Starom Čiču se uvježbavao protokol gašenja odlagališta glomaznog otpada.

Objava FOTO Više od 130 vatrogasaca na šest lokacija: Uspješno održana vježba VG 24 pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.