Prijava

Vaša prijava

VIDEO/FOTO: U Velikoj Gorici održan Olimpijski festival dječjih vrtića

[]

Iako je već jubilarni, po prvi puta se u našem gradu održao 20. Olimpijski festival dječjih vrtića. Mališani iz dječjih vrtića Žirek, Lojtrica, Ciciban i Velika Gorica, njih preko 180, sudjelovalo je jučer u natjecanju u atletici i nogometu. Organizatori su bili Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice, uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Velike Gorice.

“Hvala Športskoj zajednici i Gradu Velike Gorice na organizaciji. Želim svoj djeci da se uključe u sport i pozovu svoje prijatelje. Naučit ćete se fer playu, naučit ćete se uvažavati. Najviše vam želim da se igrate i uživate”, izjavio je direktor HOO-ova Ureda za programe sporta na lokalnoj razini, Hrvoje Balen.

Nakon svečanog mimohoda, paljenja baljke, podizanja zastave HOO-a uz recitaciju zakletve Olimpijskog festivala, otvorene su igre. Svečani mimohod vodio je uspješni i poznati veslač Damir Martin. Okupljene je pozdravio gradonačelnik. “Drago nam je da po prvi puta ovo organiziramo. Svjedočimo prekrasnom događaju u našem gradu”, izjavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar i otvorio Olimpijski festival.

Foto: Katarina Drvodelić / Kronike Velike Gorice

Svaki dječji vrtić predstavljala je ekipa od 40 natjecatelja, 20 djevojčica i 20 dječaka. Djeca su odradila trčanje na 50 metara, bacanje loptice u dalj, štafetno trčanje i skok udalj.

Moramo spomenuti i brojnu publiku koja je bez prestanka skandirala za svoje mališane.

Kako je bilo, pogledajte u galeriji u nastavku:

Objava VIDEO/FOTO: U Velikoj Gorici održan Olimpijski festival dječjih vrtića pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.