Prijava

Vaša prijava

FOTO Prekrasna instalacija velikogoričke dizajnerice u parku ispred Muzeja Turopolja

[]

Tina Miličević, talentirana 25-godišnja dizajnerica iz Velike Gorice, poznata po svojim jedinstvenim etno kreacijama, predstavila je prošlog tjedna ručno izrađene naušnice i broševe koji su postali novi suveniri Turističke zajednice Zagrebačke županije.

U sklopu predstavljanja, u Parku Plemenite općine turopoljske, ispred Muzeja Turopolja su posebno dekorirani hrastovi radovima Tine Miličević. Nekoliko hrastova obrgljeno je heklanim tabletićima te stvaraju dodatnu prekrasnu sliku našeg kraja.

Ova instalacija u prostoru simbolizira važnost očuvanja prirodnih bogatstava i kulturne baštine koju je važno prenijeti na buduće generacije.

Tina Miličević inače je dobitnica prve nagrade na Etno reviji 2021. godine te je od malena u folkloru. “Narodne nošnje su me fascinirale svojom raznolikošću, pa sam tako krenula unutar obiteljske tradicije okušavati se u samim tehnikama proizvodnje tekstila među kojima je i ručno tkanje, s toga sam tijekom obrazovanja u školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu pronašla sebe u cijeloj toj priči o tekstilnom stvaralaštvom i umjetnosti, a područje svojih interesa sam nastavila graditi u smjeru modnog dizajnera upisavši Tekstilno-tehnološki fakultet.”, objasnila je na predstavljanju svojih kreacija.

Ne propustite priliku prošetati se i fotografirati ovu prekrasnu instalaciju.

Objava FOTO Prekrasna instalacija velikogoričke dizajnerice u parku ispred Muzeja Turopolja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.