Prijava

Vaša prijava

Objavljen natječaj za izgradnju Jelačićeve od Kolareve do Kolodvorske

[]

Grad Velika Gorica pokrenuo je otvoreni postupak javne nabave za izgradnju Jelačićeve ulice od Ulice Slavka Kolara do Kolodvorske ulice s oborinskom odvodnjom. Procijenjena vrijednost nabave je 1,76 milijuna eura + PDV. Rok za dostavu ponuda je 21. lipnja. Trajanje ugovora je 200 dana od uvođenja odabranog izvođača u posao.

“Stanje postojeće kolničke konstrukcije koja je izvedena sa završnim slojem od asfaltbetona je izrazito loše, a što se očituje u brojnim oštećenjima. Isto tako, nedostatna i promjenjiva širina kolnika te nepravilni elementi tlocrtnog i vertikalnog izvođenja trase smanjuju sigurnost prometovanja”, navodi se u dokumentaciji. 

Glavni projekt izradila je tvrtka PROMETIS d.o.o. iz Zagreba. Zahvat je predviđen u duljini od 1261,95 metara. Osim kolnoga, njime će biti omogućeni i pješački i biciklistički promet. Planira se izvedba zelenih pojaseva u sklopu hortikulturnog uređenja. Površina kolnih površina iznosi cca 8835m2, pješačko-biciklističkih površina cca 8434m2 te zelenih površina cca 680m2. Uzduž trase izgradit će se i pet autobusnih stajališta.

Novu prometnicu činit će kolnik širine 6,6 metara s dvjema prometnim trakama širine 3 metra te rubnim trakama širine 0,3 metra. S južne strane protezat će se nogostup širine 1,6 metara te zeleni pojas između nogostupa i ruba kolnika širine 1 m. Sa sjeverne strane bit će izgrađena pješačko biciklistička staza širine 2,5 m.

Od komunalne infrastrukture predviđena je izgradnja kanalizacije za prikupljanje površinskih oborinskih voda. Do izgradnje budućeg javnog kanala, primijenit će se privremeno rješenje otvorenog kanala (jarka), koji će također biti izveden. Na ispustu u jarak, oborinske vode će se propuštati kroz separator ulja i masti. Duljina nove oborinske kanalizacije iznosit će 1335,30 metara.

Objava Objavljen natječaj za izgradnju Jelačićeve od Kolareve do Kolodvorske pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.