Prijava

Vaša prijava

Uhvaćen provalnik u DVD Ruča, opljačkana vikendica na Krušaku, provala u vozilo u centru Gorice

[]

Od 25. svibnja do 3. lipnja na postajnom području Velika Gorica evidentirana su 54 događaja, od čega 11 kaznenih djela, od kojih se 8 progoni po službenoj dužnosti. U ovom periodu dogodilo se 15 prometnih nesreća. Zabilježeno je šest slučajeva nasilja u obitelji, priopćili su iz goričke policije.

Osim pokušaja pljačke banke, gorička policija je u izvještaju izdvojila provalu u vozilo, provalu u vikendicu te hvatanje na djelu provalnika u vatrogasni dom u Ruči.

Dana 25. svibnja dogodila se provala u vozilo na parkiralištu Ulice Slavka Kolara kod k. br. 33 u vremenu od 12 do 18:45 sati. Nepoznati počinitelj prišao je kombi vozilu marke Volkswagen te je pritom polomio bravicu na bočnim vratima te iz unutrašnjosti otuđio tri bušilice marki Würth, aku-bušilicu marke Bosch te električnu bušilicu marke Bosch. Šteta se procjenjuje na oko 600 eura.

U vremenskom periodu od 23. do 25. svibnja dogodila se provala u vikend kuću na Krušak. U vikendicu u vlasništu muškarca r. 1964. god. nepoznati je počinitelj uporabom tjelesne snage otvorio i izbacio iz kučišta klizna vrata na balkonskom dijelu. Potom je ušao, kretao se cijelom kućom pa iz podruma otuđio četiri motorne pile, benzinski agregat, 2 čelična naplatka, 2 auto gume. Šteta je oko 3000 eura.

Dana 28. svibnja oko 23:30 sati zaprimljena je dojava članova DVD-a Ruča ako su prilikom provale zatekli počinitelja. Utvrđeno je da se radi se o hrvatskom državljaninu r. 1982 godine. s područja Varaždina. On je nasilnim potiskivanjem obio prozor, ušao te djelomično ispremetao stvari. Da je otuđio predmete koje je iznio, šteta bi bila oko 600 eura.

>> Vatrogasci uhvatili provalnike na djelu u vatrogasnom domu u Ruči

 

Objava Uhvaćen provalnik u DVD Ruča, opljačkana vikendica na Krušaku, provala u vozilo u centru Gorice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.