Prijava

Vaša prijava

Dučec priprema osmodnevni program za XIX. dane svetog Vida, evo što vas sve očekuje

[]

Mraclin će u periodu od 9. do 16. lipnja, ugostiti XIX. dane svetog Vida, manifestaciju koju organizira Kulturno-umjetničko društvo Dučec. Ovaj događaj, pokrenut 2006. godine, svake godine privlači sve veći broj posjetitelja iz cijelog Turopolja i šire, nudeći bogat program kulturnih, zabavnih i sportskih događanja. Ove su godine pripremili osmodnevnu proslavu.

Nedjelja, 9. lipnja: Otvaranje uz vatrogasno natjecanje i izložbu

Prvi dan manifestacije započet će vatrogasnim natjecanjem djece od 6 do 12 godina, IX. memorijalom Tomislava Hrkovca, koji organizira Dobrovoljno vatrogasno društvo Mraclin. Uz natjecanje, DVD Mraclin otvara svoja vrata za javnost, pripremajući brojne aktivnosti za djecu. Početak natjecanja je od 12 sati.

U večernjim satima, u 19:00 sati, u Zgradi će biti otvorena izložba radova Nadice Zorc pod nazivom „Fala ti, Bože, kaj sam tu rasla“. Izložba će predstaviti crteže i slike Nadice Zorc, čiji radovi evociraju stil naših naivaca poput Generalića i Lackovića.

Ponedjeljak, 10. lipnja: Kazališna predstava “Hudi beteg”

Markuševečko amatersko kazalište „MAK“ izvest će predstavu „Hudi beteg“ u Društvenom domu Mraclin s početkom u 20:00 sati. Predstava, koju je napisala Štefica Fanjek, prikazuje život tipičnih stanovnika prigradskih naselja blizu Zagreba, donoseći humoristične situacije iz jedne ambulante i čekaonice.

Utorak, 11. lipnja: Dječje sportske igre

Na Jančetovom gruntu, Braće Radić 84, održat će se natjecanje u dječjim igrama, uz prijave od 17:30 do 18:00 sati. Hrvatska olimpijska akademija podržat će događaj svojim promotivnim sportskim materijalima. Osim sportskih igara, djeca će moći sudjelovati u kreativnim radionicama.

Srijeda, 12. lipnja: Priča o šiclinima

Društvo žena „Anđela Lovreković“ organizira večer posvećenu šiclinima, nekada neizostavnom odjevnom predmetu svake mraclinske žene. U programu sudjeluju Božica Krznarić, Ratko Cvetnić i Vesna Tafra, a događaj će se održati u Zgradi s početkom u 20:00 sati.

Četvrtak, 13. lipnja: “Čardaci – mraclinska povijest i naslijeđe”

Večer posvećena čardacima, simbolima Mraclina, održat će se u Zgradi u 20:00 sati. Predstavit će se nova knjižica “Čardaci – mraclinska povijest i naslijeđe” te 3D suvenir čardaka. U programu sudjeluju Maja Ergović, Ratko Cvetnić, Stjepan Galeković, Josip Kos, Matija Kos i Leo Vukelić, uz glazbeni nastup VIS-a Jane.

Petak, 14. lipnja: Tamburaška večer

Tradicionalna smotra tamburaških sastava održat će se u Društvenom domu Mraclin s početkom u 20:00 sati. Nastupit će tamburaški sastavi iz Mraclina i gosti, uključujući KUD „Stari grad“ Lukavec.

Subota, 15. lipnja: Nogomet i zabava

Subota će biti posvećena nogometu. Na betonskom igralištu NK Mraclin održat će se 9. memorijalni malonogometni turnir „Blaž, Žina i Gale“ s početkom u 15:00 sati, a zatim će se otvoriti 10. sezona malonogometne lige Turopolja i Posavine. Na natkrivenoj terasi NK Mraclin bit će prikazan prijenos utakmice Hrvatska – Španjolska u 18:00 sati, a večer će završiti zabavom uz grupu MAX 5.

Nedjelja, 16. lipnja: Završetak proslave

Vidovsko proščejne obilježit će se misama u kapeli svetog Vida u 11:00 i 17:00 sati, nakon čega će kapelica biti blagoslovljena nakon temeljite obnove. Završni koncert KUD-a Dučec održat će se u Društvenom domu Mraclin s početkom u 18:15 sati, čime će se završiti ovogodišnji Dani svetog Vida.

KUD Dučec Mraclin poziva sve posjetitelje da se pridruže ovoj bogatoj i raznovrsnoj proslavi.

Objava Dučec priprema osmodnevni program za XIX. dane svetog Vida, evo što vas sve očekuje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.