Prijava

Vaša prijava

Trojica oteli i pretukli muškarca u okolici Velike Gorice, određen im pritvor

[]

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 31. svibnja 2024., provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja trojice uhićenih hrvatskih državljana (1985., 1995. i 1987.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode iz članka 136. stavak 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 1. i 2. KZ-a u svezi čl. 51. KZ-a, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici.

Postoji osnovana sumnja da su trojica osumnjičenika 25. svibnja 2024., došli do obiteljske kuće na širem području Velike Gorice i optužili hrvatskog državljanina (1960.) da je provalio u vikend kuću prvoosumnjičenika pa da im preda otuđene predmete. Kada im je odgovorio da nije provalio i da nema otuđenih predmeta, osnovano se sumnja da su ga fizički napali i nasilno ga ugurali u osobno vozilo te se uputili prema vikend kući u kojoj je počinjena provala.

Osnovano se sumnja da su ga udarali rukama i nogama te raznim predmetima i zastrašivali ga, a prvoosumnjičenik je u namjeri dodatnog zastrašivanja pucao iz pištolja u neposrednoj blizini oštećenika. Osumnjičenici su mu branili i onemogućavali ga da napusti dvorište vikend kuće pri čemu je oštećenik zadobio tjelesne ozljede.

Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja, podnijelo Županijskom sudu u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. toč. 2. ZKP-a) i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. toč. 3. ZKP-a) pa je sudac istrage odredio istražni zatvor protiv trojice osumnjičenika po navedenim osnovama u trajanju od mjesec dana.

Objava Trojica oteli i pretukli muškarca u okolici Velike Gorice, određen im pritvor pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.