Prijava

Vaša prijava

Donesena građevinska dozvola za rekonstrukciju nasipa između Hrušćice i Nartskih Novaka

[]

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Uprava za prostorno uređenje i dozvole državnog značaja, Sektor građevinskih i uporabnih dozvola izdalo je dana 29. travnja 2024. godine građevinsku dozvolu investitoru Hrvatske vode za I. fazu – prvu dionicu – (I, II i III etapu) rekonstrucije lijevog savskog nasipa između naselja Hrušćica i Nartskih Novaka u dužini 7,177 km s nalazištima materijala.

Građevinska dozvola izdana je na temelju lokacijske dozvole od 27. ožujka 2015. godine, odnosno rješenja o produženju važenja lokacijske dozvole od 18. svibnja 2017. godine, odnosno izmjene i dopune lokacijske dozvole od 30. listopada 2020. godine na budućim novoformiranim građevnim česticama koje će nastati iz katastarskih čestica u k. o. Hrušćica i k. o. Okunšćak na području Općine Rugvica u Zagrebačkoj županiji prema ovjerenim parcelacijskim elaboratima.

Glavni projekt izradile su tvrtke VODOPRIVREDNO-PROJEKTNI BIRO d.d. iz Zagreba i GEOTEHNIČKI STUDIO d.o.o. iz Zagreba.

Stranke u postupku izdavanja građevinske dozvole bile su javnim pozivom objavljenim na oglasnoj ploči Ministarstva i elektroničkoj oglasnoj ploči pozvane na uvid u spis, no nitko se nije odazvao pozivu za uvid u spis.

Dozvola prestaje važiti ako se ne pristupi građenju od tri godine od dana pravomoćnosti iste.

Objava Donesena građevinska dozvola za rekonstrukciju nasipa između Hrušćice i Nartskih Novaka pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.