Prijava

Vaša prijava

Božidar Prosenjak predstavio drugo izdanje romana ‘Tesar’


Poznati hrvatski književnik, Velikogoričan Božidar Prosenjak, na zagrebačkom Kaptolu je predstavio drugo izdanje svog romana ‘Tesar’, o kojem je nedavno napravljena i vrlo uspješna, istoimena kazališna predstava.

Knjiga ‘Tesar’, romansirani je životopis svetoga Josipa. U njemu je autor živopisno i uvjerljivo suvremenom čovjeku predstavio Josipov život, susret s Miriam, koja mu postaje ženom, dolazak u Nazaret, rođenje Isusovo, bijeg u Egipat i njegov povratak, pa sve do njegove smrti na Isusovim rukama.

prosenjak1

PREKO 40 KNJIGA ZA DJECU I ODRASLE

Autotim

Božidar Prosenjak je govorio o počecima svog pisanja i o nadahnućima koja su mu pomogla da napiše preko četrdeset knjiga za djecu i odrasle, kojima je kroz protekla desetljeća osvojio srca svih generacija čitatelja. Djela su mu uvrštena u školsku lektiru i školske udžbenike.

Njegov roman Divlji konj ubraja se u klasike književnosti i doživio je četrnaest izdanja u Hrvatskoj, a zbirka priča Sijač sreće sedam izdanja. Prevođen je na strane jezike.

Njegova knjiga Priča o kravati uvrštena je u International Children’s Digital Library, San Francisco University of Mariland, USA, na hrvatskom, engleskom i japanskom jeziku. Dobitnik je uglednih nagrada za književnost, među kojima su “Ivana Brlić-Mažuranić” i “Grigor Vitez”. U nakladi Glasa Koncila 2007. objavljen mu je roman Intranet – Put u središte srca.