Prijava

Vaša prijava

Župan Stjepan Kožić održao prijem za Velimira Šandora radi uspjeha na svjetskom prvenstvu

[]

Hrvatski paraolimpijac Velimir Šandor, član Atletskog kluba osoba s invaliditetom „Uspon“ iz Velike Gorice ostvario je jedan od najvećih uspjeha u svojoj karijeri osvojivši srebrnu medalju u bacanju diska u kategoriji F52 na Svjetskom prvenstvu u paraatletici koje se održao u japanskom Kobeu. Nakon što ga je ugostio gradonačelnik Velike Gorice, Krešimir Ačkar, pohvalu i prijem je održan i u Zagrebačkoj županiji, a župan Stjepan Kožić uručio mu je i prigodnu nagradu u vrijednosti 1300 eura.

„Osvajanjem srebrne medalje na svjetskom prvenstvu otvorio si ponovno put na Parolimpijske igre, a to je san svakog sportaša. Nakon već osvojene olimpijske bronce i srebra, što drugo da ti poželimo nego da svoj sportski put na igrama u Parizu okruniš zlatom“, rekao je župan Stjepan Kožić. Dodao je i kako je Zagrebačka županija čvrst oslonac sportašima. „Samo kroz sportsku zajednicu ove smo godine osigurali preko milijun i 200 tisuća eura, a tu su naravno i ulaganja u sportsku infrastrukturu, posebice dvorane“, zaključio je Kožić.

Velimiru Šandoru je ovo treća medalja na svjetskim prvenstvima nakon što je osvojio bronce 2015. u Dohi i 2017. u Londonu. Medaljom iz Kobea osigurao je nastup na Paraolimpijskim igrama koje se održavaju ovog ljeta u Parizu, a na kojima će braniti tokijsko srebro. Šandor ima i broncu s paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru (2016.)

„Treniram i radim za odličje, a ovo srebrno mi je vrijednije od bilo kojeg zlata jer mi je omogućio nastup u Parizu“, istaknuo je Šandor osvrnuvši se na teške vremenske uvjete za vrijeme natjecanja u Kobeu. Šandora je u Japanu pratio trener Ivan Čengić koji je zadovoljan ne samo ovim rezultatom nego i kontinuitetom vrhunskih rezultata.

Prijemu je nazočio i Darko Matić, predsjednik Parasportskog saveza Zagrebačke županije koji se zahvalio na kontinuiranoj podršci Zagrebačke županije sportašima s invaliditetom. Kazao je kako se očekuje da će četvoro sportaša koji treniraju u klubovima u Zagrebačkoj županiji osigurati nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Objava Župan Stjepan Kožić održao prijem za Velimira Šandora radi uspjeha na svjetskom prvenstvu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.