Prijava

Vaša prijava

FOTO Krenula Turopoljska milja: Prolazi kroz povijesno i tradicijski značajne lokalitete

[]

Krenula je 5. turopoljska milja! Biciklistička manifestacija posljednji put održana davne 2019. godine prolazi danas rutom dugačkom 57 kilometara. Na četiri mjesta biciklisti imaju pripravan odmor: u Ščitarjevu, Novom Čiču, u Turopoljskom lugu i u Velikoj Buni.

Četiri su ovo značjna mjesta kroz koju će oko 300 biciklista pretežno iz Zagreba i Zagrebačke županije upoznavati naše turopolje. To su antička Andautonija, etno-selo Novo Čiče, čardak u Turopoljskom lugu i spomen dom 153. brigade u Velikoj Buni. Slogan Turopoljske milje je ‘Upoznaj bolje Turopolje’!

“Nakon pet godina pauze dolazi nam peta Turopoljska milja. Odlučili smo okupiti ekipu i oživjeti što nismo dugo vremena imali u Velikoj Gorici. Odaziv je zadovoljavajući, oko 300 trkača se skupilo – koliko smo i očekivali. Cilj je bolje upoznati Turopolje. Imamo akciju Veliko srce za malo srce. Svaka milja dosad je imala određeni humanitarni karakter”, rekao je predsjednik udruge VG Tur Team Bruno Gregur.

Milju je podržao i Grad Velika Gorica. Gradonačelnik je zadovoljan i obećava milju podržavati da ona postane i ostane tradicionalna.

“Želim zahvaliti organizatorima što su vratili Turopoljsku milju u Veliku Goricu. Ovdje su obitelji s djecom, ovdje su ljudi iz Zagreba i Zagrebačke. To potvrđuje koliko smo je željeli, koliko je bila potrebna i nastavit ćemo podržavati ovakve manifestacije da postanu i ostanu tradicionalne”, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Objava FOTO Krenula Turopoljska milja: Prolazi kroz povijesno i tradicijski značajne lokalitete pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.