Prijava

Vaša prijava

Paraboćarski klub ‘Marijan Dobrinčić’ memorijalnim natjecanjem obilježava 10 godina rada i djelovanja

[]

Paraboćarski klub Marijan Dobrinčić slavi deset godina djelovanja. Klub iz Velike Gorice danas i sutra domaćin je trećeg kola Hrvatske paraboćarske lige, a ujedno i memorijalnog turnira.

Boćarski klub za osobe s invaliditetom ‘Marijan Dobrinčić’ osnovan je 2014. godine u Velikoj Gorici. Klub okuplja sportaše sa invalidtetom, osobe sa 100% tijelesnim oštečenjem (cerebralnom paralizom i mišićnom distrofijom). U deset godina članovi kluba osvojili su više titula na razini države i županije, a klub je dao i stalnoga reprezentativca Marka Turkovića. On je početkom mjeseca sudjelovao na svjetskom kupu u Sao Paolu.

Izaslanstvo u sastavu Ivan Mazgar, Davor Juren i Darko Matić na groblju Kušanec zapalilo je svijeće na poslijednjem počivalištu našeg nikad prežaljenog paraboćara Nikice Kasunića.

“Klub slavi deset godina postojanja i neprekidnog rada i djelovanja. Ovdje je danas 12 klubova sa 75 sportaša, s asistentima oko 150 ljudi. Ovaj sport je za osobe s najtežim invaliditetom, pa se danas ujedno i prisjećamo članova koji su nas prerano napustili. To su sportaši Nikica Kasunić i Željko Jarić te asistentica Gita Brdek. Da je danas živ, Nikica bi vjerojatno bio svjetski prvak. Kada ste s dijagnozom koja vam predviđa najviše 25 godina života, a najbolji ste učenik u goričkoj ekonomskoj školi i sportaš s vrhunskim rezultatima, možete zamisliti koliko duha i energije je taj mladić nosio u sebi dok je bio živ”, rekao nam je predsjednik kluba Ivan Mazgar.

Otvaranju natjecanja nazočili su čelnica Parasportskog saveza Velike Gorice Mirjana Lučić, aktualna hrvatska olimpijka, čelnik županijske parasportske zajednice Darko Matić, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec te gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

“Vaš trud, upornost i sportski duh pokazuju da ne postoje prepreke koje se ne mogu savladati kada smo jedinstveni i kad vjerujemo u svoje sposobnosti. Vaša snaga i predanost motiviraju nas da radimo više i bolje kako bismo stvorili uvjete u kojima svatko može ostvariti svoje potencijale. Naša je dužnost i privilegija podržati vas, kako kroz infrastrukturu i resurse, tako i kroz neizmjernu podršku koju zaslužujete,” istaknuo je na otvorenju natjecanja Ačkar.

Objava Paraboćarski klub ‘Marijan Dobrinčić’ memorijalnim natjecanjem obilježava 10 godina rada i djelovanja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.