Prijava

Vaša prijava

Vikend rekorder (57) skrivio prometnu nesreću u Velikoj Mlaki

[]

U vremenu od 14. do 17. lipnja 2024. godine tijekom vikenda provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ na području policijske postaje Velika Gorica. Utvrđeno je 15 ciljanih prekršaja i to:

-1 prekršaj vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-10 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno i 12 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 27 prometnih prekršaja.

Vikend rekorder skrivio nesreću u Velikoj Mlaki

Dana 15. lipnja 2024. godine (subota) u 16,40 sati, muškarac starosti 57 godina, upravljao je motociklom krećući se kolnikom Zagrebačke ceste u mjestu Velika Mlaka. Kao počinitelj sudjelovao je u prometnoj nesreći s materijalnom štetom, sudar s osobnim automobilom.

Očevidom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,71 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg,. Smješten je u posebne prostorije za zadržavanje do otrežnjenja do 12 sati, te je protiv njega podnijet Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Za napomenuti je da su se u vrijeme vikenda dogodilo 5 prometnih nesreća (sve s materijalnom štetom).

Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Objava Vikend rekorder (57) skrivio prometnu nesreću u Velikoj Mlaki pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.