Prijava

Vaša prijava

Učenici iz Velike Mlake brončani na državnom natjecanju u robotici

[]

Učenici OŠ Velika Mlaka Borna Krasić (6. r.), Petar Pofek (7. r.) i Jakov Gudelj (8. r.) pod vodstvom mentora Josipa Gudelja ovaj vikend su se natjecali u finalu državnog natjecanja u robotici 17. Robokup koji je održan u Imotskom.

Osvojili su broncu u kategoriji robotske konstrukcije i programiranje, a sveukupno su bili četvrti. Dva boda nedostajala su im da među 23 najbolje ekipe iz Hrvatske osvoje brončanu medalju.

“Zahvaljujemo ravnateljici Zrinki Šućur i kolegama iz škole na velikoj podršci. Trud u pripremama za natjecanje je urodio broncom a najbitnije je znanje koje su učenici usvojili te će im biti osnova za daljnju nadogradnju znanja iz ovih područja koja su budućnost”, rekao nam je mentor Josip Gudelj.

Rad je bio robokošarkaš. Učenici su konstruirali robota koji je iz daljine od 50 cm ispaljivao loptice za stolni tenis u tri improvizirana koša. Robot je morao prepoznati boju loptice kojom je potom morao gađati koš namijenjen za tu boju (crvena, bijela, crna).

“Naši su učenici dosta uspješno savladali zadatak te su iz njega osvojili broncu. Također su bili vrlo dobri iz prva dva zadatka elektonike te automatike i rezultat je bio četvrto mjesto u ukupnom plasmanu. Ja sam iznimno ponosan na učenike i iduće godine idemo stepenicu više jer nam Borna i Petar ostaju u školi dok će Jakov krenuti u srednju školu”, rekao je Gudelj.

Objava Učenici iz Velike Mlake brončani na državnom natjecanju u robotici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.