Prijava

Vaša prijava

Ema Jukić dvostruka prvakinja Hrvatske, čak 11 medalja za KK Velika Gorica

[]

Borci Karate kluba Velika Gorica za vikend su nastupili na prvenstvu Hrvatske za kadete/kinje (U16), juniore/rke (U18) i ml. seniore/rke /U21. Nastupili su u 20 kategorija i osvojili čak 11 medalja, od čega 2 zlata, 3 srebra i 6 bronci.

Ema Jukić je osvojila dva zlata. Postala je prvakinjom Hrvatske u dva uzrasta- kadetkinje -47kg i juniorke -48kg. Lucija Kirinić osvojila srebro u juniorkama -48kg i ml. seniorkama -50kg, a Vito Hulina srebro u kadetima -57kg i broncu u juniorima -61kg.

Osim njih medalje brončanog sjaja su osvojili Nikola Huzjak u kadetima +70kg, Noel Jeromić i Luka Lukačić u juniorima -76kg, Katja Braica u juniorkama -59kg i Petar Krešimir Krmpotić u juniorima -61kg.

“Osim tih medalja, osvojili smo čak pet 5. mjesta, tj. u pet navrata su naši borci još bili u prilici osvojiti medalju, no nažalost gube u tim borbama. Osim medaljaša, još su nastupili Mia Čunčić, Nika Mirosavljević, David Lovrinović i Ema Filković. Svima njima je nedostajalo samo malo sreće za osvojiti medalju, jer doista je konkurencija bila jaka sa puno kvalitetnih natjecatelja i natjecateljica. Jako smo ponosni na ovaj rezultat iz više razloga. U ukupnom poretku od 60 klubova koliko je nastupilo na državnom prvenstvu, zauzeli smo odlično šesto mjesto. Imamo jednu odličnu generaciju kadeta i juniora koji su u samom vrhu hrvatskog karatea, a osim njih dolaze i mlađi U14 uzrasta. Ovo državno prvenstvo je poslužilo i kao prvi od ukupno četiri bodovna turnira za svjetsko prvenstvo koje će se održati u Veneciji u listopadu ove godine”, rekao je trener Goran Živković.

“Ostvarili smo odličan rezultat, skupili vrijedne bodove, a sada se idemo još bolje pripremiti jer nas od 27.-30.06. u Poreču očekuje najjači svjetski turnir za mlade koji je drugi bodovni turnir, a ujedno je i kategorizirani turnir za mlađe uzraste po kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora. U većini kategorija su kvote ispunjene, to je 96 natjecatelja, a mi idemo prije kratke ljetne stanke pokušati ostvariti što bolji rezultat kako bi se približili tom mjestu ili mjestima za Svjetsko prvenstvo u Veneciji”, rekao je Živković.

Objava Ema Jukić dvostruka prvakinja Hrvatske, čak 11 medalja za KK Velika Gorica pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.