Prijava

Vaša prijava

Muškarac (74) iz Velike Mlake dobio kaznu od 3390 eura, a nije počinio prekršaj!

[]

Jedan se 74-godišnji muškarac iz Velike Mlake našao u neprilici nakon što je policija zaključila da je mlađi muškarac iz Veleševca (r. 1978. g.) počinio prometni prekršaj vozeći njegov automobil.

Na njegovu je adresu stigao nalog na kojemu je pisalo da je počinio prekršaj iz čl. 229. Zakona o sigurnosti u prometu, odnosno da je svoje vozilo dao na upravljanje osobi za koju je mogao znati da nema pravo upravljati vozilom ili kategorijom vozila u koju spada to vozilo. Kazna je iznosila 3390 eura!

Međutim, Mlačanin je pravodobno napisao prigovor na obvezni prekršajni nalog i priložio mu dokaze. Ugovor o kupoprodaji motornog vozila Mazda u vrijednosti od 1000 eura potpisan je 21. veljače, a kupac je u prekršaju vožnje bez vozačke dozvole zatečen 4. ožujka!

Sudac je utvrdio da je ugovor o kupoprodaji valjan, a da je novi vlasnik vozila u roku od 15 dana od stjecanja isto bio dužan registrirati na svoje ime ili ga odjaviti. Bez sumnje je utvrđeno da okrivljenik nije počinio prekršaj za koji ga se tereti te je Mlačanina oslobodio krivnje.

Više anegdota s Prekršajnog odjela Općinskoga suda u Velikoj Gorici možete pronaći OVDJE.

Objava Muškarac (74) iz Velike Mlake dobio kaznu od 3390 eura, a nije počinio prekršaj! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.