Prijava

Vaša prijava

Muškarac (41) koji se zabio u stup u Petini bio je mrtav pijan, prošao s lakšim ozljedama

[]

U vremenu od 21. do 24.06.2024. godine tijekom vikenda provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, na području policijske postaje Velika Gorica. Utvrđeno je 29 ciljanih prekršaja, i to:

-2 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-1 prekršaj odbijanja podvrgavanja testu na droge
-1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje
-17 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-1 prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje
-1 prekršaj upravljanje neregistriranim vozilom
-1 prekršaj nepoštivanje crvenog svjetla vozača vozila

Također je utvrđeno i 5 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 34 prometna prekršaja. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa.

Sveukupno 1 vozač je uhićen zbog težih prekršaja i uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel, i to zbog odbijanja podvrgavanja testu na droge i upravljanje vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje.

Vikend rekorder se zabio u stup u Petini

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je dana 22. lipnja 2024. godine (subota) u 18,20 sati. Muškarac starosti 41 godinu, upravljao je teretnim vozilom u mjestu Petina. Kod k. br.50 sudjelovao je kao počinitelj u prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom (sam zadobio lake tjelesne ozljede), slijetanjem vozilom s ceste i nalet na stup.

>> FOTO Prometna nesreća u Petini: Kombi se zabio u betonski rasvjetni stup

Očevidom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,44 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg,. Isti nije recidivista, te je podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu – prekršajni odjel.

U vrijeme vikenda dogodilo se 7 prometnih nesreća (5 s materijalnom štetom i 1 s ozlijeđenim osobama – 1 osoba lake tjelesne ozljede).

Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Objava Muškarac (41) koji se zabio u stup u Petini bio je mrtav pijan, prošao s lakšim ozljedama pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.