Prijava

Vaša prijava

Najavljena povećana buka zbog obuke pilota na Rafale borbenim avionima

[]

Dolaskom višenamjenskih borbenih aviona Rafale u Oružane snage RH, započela je daljnja obuka i usavršavanje pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Cilj ove obuke je osigurati nastavak uspješnog nadzora i zaštite hrvatskog zračnog prostora.

Obuka pilota na avionima Rafale odvija se svakodnevno diljem Hrvatske, uz strogo poštivanje svih sigurnosnih normi i zakonskih propisa. Međutim, letenje nadzvučnim borbenim avionima, osobito u blizini aerodroma, neminovno uzrokuje buku.

Rafale je izuzetno sposoban avion s velikim doletom i dugim vremenom boravka u zraku. Zbog toga će se buka njegovih motora čuti na području cijele Hrvatske tijekom dana, a povremeno i u večernjim satima. Iako se ne očekuje probijanje zvučnog zida tijekom planiranih letova, moguće je kratkotrajno povećanje buke.

Ministarstvo obrane i Oružane snage RH mole građane za podršku pilotima tijekom njihove obuke te za strpljenje i razumijevanje zbog pojačane buke.

 

Objava Najavljena povećana buka zbog obuke pilota na Rafale borbenim avionima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.