Prijava

Vaša prijava

Policija će danas posebno nadzirati motocikliste

[]

Danas će se u popodnevnim satima, od 14 do 22 sata, provoditi poseban nadzor prometa. Iz Policijske uprave zagrebačke su istaknuli da će provesti preventivno-represivnu akciju nadzora vozača mopeda i motocikala.

“Cilj ove akcije je povećanje sigurnosti u prometu te sprječavanje najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima mopeda i motocikala. Posebna pozornost bit će posvećena prekršajima poput nepropisne brzine, nekorištenja zaštitne kacige, isteka važenja prometne dozvole, vožnje neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, vožnje bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničke neispravnosti vozila te ostalim prekršajima u prometu. U akciji će se koristiti i uređaji za mjerenje razine buke”, objašnjavaju iz policije.

Posebna pozornost posvetit će se i recidivistima u cestovnom prometu. Kako bi se smanjio broj tragičnih događaja i podigla razina sigurnosti na cestama, vozači i putnici se pozivaju na pridržavanje zakonskih odredbi.

Objava Policija će danas posebno nadzirati motocikliste pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.