Prijava

Vaša prijava

Voda u dijelu Kurilovca i dalje nije za piće i kuhanje, postavljeni su spremnici za građane

[]

Kroz jučerašnji dan u dijelu Kurilovca i Velike Gorice imala neugodan miris, djelatnici VG Vodoopskrbe odmah su reagirali kako bi osigurali sigurnost građana. Voda neugodnog mirisa se pojavljivala u domovima u Ulici Ivana Gorana Kovačića, Ulici Stjepana Fabijančića između Malogoričke i Miošićeve te Miošićevoj između Kurilovečke i Fabijančićeve.

Jutros smo saznali da su uzorci vode dani na pregled te se za početak pokazalo da nema bakterija, a sada su preliminarni rezultati pokazali da se produljuje ograničenje korištenja vode u naselju Kurilovec. Voda nije za piće i kuhanje, a može se koristiti za pranje. Ograničenje se produljuje do objave rezultata analize vode na parametre presudne za ukidanje ograničenja, a koji se očekuju tijekom sutrašnjeg dana.

Iz VG Vodopskrbe mole korisnike za razumijevanje i strpljenje. Spremnici s vodom za piće i dalje će biti dostupni korisnicima na lokacijama:

  • A. K. Miošića, ispred k. br. 4a
  • I. G. Kovačića, ispred k. br. 26
  • Malogorička ulica, autocisterna

Nalaz vode, pored internog laboratorija VG Vodoopskrbe, radi se i na Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije te na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar. Dodatne informacije o uzorcima bit će poznate još sutra.

“Izvršen je pregled mreže i zasunskih okana, nisu utvrđeni kvarovi, oštećenja niti bilo kakav vanjski utjecaj. Sumnjamo da je došlo do povlačenja ustajale vode, a vjerojatno zbog promjene smjera kretanja vode u cjevovodu. Miris ćemo otkloniti intenzivnim ispiranjem. U vodi je zabilježena uobičajena koncentracija klora što nam osigurava mikrobiološki ispravnu vodu bez bakterija i virusa. Ostali dio javne vodoopskrbne mreže je čist, nema prijava, voda je zdravstveno ispravna. Ispiranja na nekim lokacijama još traju. Nema neugodnog mirisa, klora ima u vodi u potrebnim granicama”, zaključuje direktor VG Vodoopskrbe Krunoslav Višić.

Građanima se također i predlaže da u svojim domovima ispiru vodu iz svojih internih instalacija.

 

Objava Voda u dijelu Kurilovca i dalje nije za piće i kuhanje, postavljeni su spremnici za građane pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.