Prijava

Vaša prijava

FOTO Polaganjem vijenca obilježen Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije

[]

Danas su ispred spomenika na mostu na rijeci Kupi u Pokupskom delegacija Zagrebačke županije predvođena zamjenicima župana Ervinom Kolarecom i Damirom Tomljenovićem te gradonačelnikom grada Svete Nedelje Dariom Zurovcem zajedno sa predstavnicima braniteljskih udruga položila je vijenac i svijeće povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.

Na današnji dan 1991. uz rijeku Kupu u Pokupskom raspoređena je 2. brigada Zbora narodne garde, a 2013. Županijske skupština proglasila je ovaj dan Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.

„Nažalost, narav svakog rata podrazumijeva žrtvu, a upravo polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća želimo održati živom uspomenu na njihove živote koji su utkani u temelje Lijepe naše“, rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec, dodavši kako će se centralna svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održati ove godine u Svetoj Nedelji u subotu, 27. lipnja.

Polaganju vijenca nazočio je i načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić, dok je molitvu predvodio vlč. Franjo Ćuk.

Objava FOTO Polaganjem vijenca obilježen Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.