Prijava

Vaša prijava

Vikend rekorder (31) pijan vozio kombi, uzrokovao sudar na Zagrebačkoj

[]

U vremenu od 28.06.-01.07.2024. godine tijekom vikenda provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, na području policijske postaje Velika Gorica, kojom prilikom smo utvrdili 26 ciljanih prekršaja i to :

-8 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje
-2 prekršaja i upravljanja vozilom ukinuta vozačka dozvola – bodovi, tj. upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje,
-1 prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom upravljanja
-8 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-2 prekršaja nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno i 9 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 35 prometnih prekršaja.
– Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do prestanka djelovanja opojnog sredstva, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa.

Sveukupno 2 vozača su uhićena :
– Prvi (1) vozač (alkohol iznad 1,50 g/kg i ukinuta vozačka dozvola –bodovi) nije recidivista – stjecaj težih prekršaja, uz Optužni prijedlog prepraćen na općinski sud – prekršajni odjel.
– Drugi (2) vozač (ukinuta vozačka dozvola – bodovi i upravljanje pod zabranom), recidivista – stjecaj težih prekršaja, uz Optužni prijedlog prepraćen na općinski sud – prekršajni odjel.

Vikend rekorder uzrokovao sudar

Dana 28.06.2024. godine (petak) u 23,00 sati muškarac starosti 31 godinu, upravljao je kombi vozilom krećući se Zagrebačkom ulicom u Velikoj Gorici.

Dolaskom do raskrižja sa Zadarskom ulicom sudjelovao je kao počinitelj u prometnoj nesreći s materijalnom štetom, sudar s drugim vozilom.

Očevidom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 2,07 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg. Isti nije recidivista – teži prekršaj, smješten je u posebne prostorije za zadržavanje do 12 sati do prestanka djelovanja opojnog sredstva, naknadno će biti podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu.

Za vikend osam prometnih nesreća

U vrijeme vikenda dogodilo se 8 prometnih nesreća (sve s materijalnom štetom).

Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila.

Objava Vikend rekorder (31) pijan vozio kombi, uzrokovao sudar na Zagrebačkoj pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.