Prijava

Vaša prijava

HŽ: Broj putnika vlakom iz Velike Gorice raste, radi se na usklađivanju voznoga reda

[]

S početkom srpnja u Velikoj Gorici krenuo je s radom novi prijevoznik za lokalne linije, a kojim su građani za sada dosta zadovoljni. Danas su krenuli prvi autobusi, a posebnost novog linijskog prijevoza je i nekoliko novih linija. Linija 2 spaja Veliku Goricu i željeznički kolodvor, a linija 3 kolodvor i poslovnu zonu Meridian 16.

Trase linija 2 i 3
Linije 2 i 3, vozni red radnim danom

Lokalni prijevoz sada češće prometuje prema željezničkom kolodvoru, čime se dodatno unapređuje povezanost i mobilnost našeg grada. Povodom toga danas je vlakom iz Zagreba stigao predsjednik uprave Hrvatskih željeznica Darko Ukić.

“U rujnu 2021. godine potpisali smo HŽ Putnički prijevoz i Grad Velika Gorica jedan sporazum o razvoju i unaprjeđenju integriranoga prijevoza i kako je tada gradonačelnik obećao da će se raditi na javnom prijevozu, danas se to obećanje ispunilo. Ovakav oblik integriranog prijevoza ne postoji u puno gradova u Hrvatskoj. Mi danas imamo 37 linija između Velike Gorice i Zagreba, 19 u jednom i 18 u drugom smjeru. Prošle godine smo prevezli 95 tisuća putnika, a samo ove godine oko 60 tisuća na ovoj relaciji. Trend porasta je 25% do 30%. Pratit ćemo situaciju i potrebe na ovom području te u skladu s tim raditi plan prometa. Upravo smo u izradi novog voznog reda koji stupa na snagu 14. prosinca ove godine i naše radne ekipe rade na prilagođavanju voznoga reda novoj prometnoj situaciji. Sve ovo doprinosi većoj mobilnosti građana i zelenoj tranziciji” , rekao je Ukić.

Linije koje sada voze do željezničkog kolodvora su kružne i besplatne za sve građane.

“Brže, ekološki prihvatljivije i sigurnije se vlakom dođe od kolodvora u Velikoj Gorici do zagrebačkog Glavnog kolodvora za 16 minuta. Ne bi sve to bilo moguće da nismo omogućili javni prijevoz do željezničke postaje, a g. Ukić je pokazao spremnost prilagodbe javnoga prijevoza željezničkome kako bi našim sugrađanima ova nova olakotna okolnost bila dostupnija”, rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Objava HŽ: Broj putnika vlakom iz Velike Gorice raste, radi se na usklađivanju voznoga reda pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.