Prijava

Vaša prijava

Pijana vozačica (36) kod Velike Bune preletjela kanal, probila ogradu i pobjegla s mjesta nesreće

[]

Tijekom vikenda, od 28. lipnja do 1. srpnja 2024., na području Policijske uprave zagrebačke provedena je preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđena su ukupno 493 prometna prekršaja i to:

  • 98 prekršaja nepropisne brzine,
  • 57 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • 46 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,
  • 46 prekršaja nepropisne uporabe mobitela u vožnji,
  • 24 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom,
  • 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje,
  • 4 prekršaja upravljanja pod zabranom te
  • 213 ostalih prekršaja.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

  • 2,06 g/kg alkohola u organizmu, zabilježeno kod 36-godišnje vozačice. Naime, u nedjelju, 30. lipnja oko 17 sati u mjestu Velika Buna, 36-godišnjakinja je pod utjecajem alkohola od 2,06 g/kg u organizmu upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Podvorničke ceste u smjeru jugozapada. Dolaskom do kućnog broja 11 skrivila je prometnu nesreću s materijalnom štetom, sletjevši vozilom s u odvodni kanal, nakon čega je udarila u dvorišnu ogradu. Nakon prometne nesreće vozačica se vozilom udaljila se s mjesta događaja bez da je vlasniku oštećene ograde ostavila podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovala prometnu nesreću. Iste večeri policijski su je službenici pronašli i uhitili nakon čega je smještena u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Naknadnom provjerom utvrđeno je da je upravljala vozilom za vrijeme dok joj je ukinuta vozačka dozvola zbog sakupljenih negativnih bodova. Vozačica je uhićena i smještena u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega će uz optužni prijedlog biti dovedena na nadležni prekršajni sud.

Od 46 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 13 vozača (28,3%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, a evidentirano je osam mladih vozača (17,4%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

Prilikom provođenja akcije, pet je osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola dok je osam osoba uhićeno i privedeno na nadležni prekršajni sud.

Objava Pijana vozačica (36) kod Velike Bune preletjela kanal, probila ogradu i pobjegla s mjesta nesreće pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.