Prijava

Vaša prijava

Preminuo je Andrija Buklijaš. Profesore, zauvijek ćemo vas pamtiti…

[]

Otišao je i on.. Andrija Buklijaš, profesor matematike s kojim sam istovremeno zavoljela i zamrzila matematiku u osnovnoj školi. Odgojio je brojne generacije u Kvaterniku, rijetko tko će zaboraviti njegove sijede brkove i uvijek genijalne i šaljive komentare.

A danas je do mene i mojih kolega stigla tužna vijest da je profesor Andrija Buklijaš, pedagog i aktivist, preminuo u 72. godini života.

Profesor Andrija Buklijaš za učenike je uvijek bio omiljen, a svoj vijek u goričkoj osnovnoj školi Eugena Kvaternika, odnosno, prvo OŠ Antuna Cvetkovića, radio je dugih 36 godina. U školu je došao raditi u rujnu 1979. godine, a mirovinu je ušao u prosincu 2015. godine. Imala sam sreću što je upravo on bio moj profesor matematike, ali i profesor mojoj braći. Dok je nekim učenicima usadio ljubav prema matematici, svima je usadio sigurnost u komunikaciji s profesorima, opuštenost te prikazao koliko je važno biti iskren i otvoren.

Fotografija mog 8.C razreda 2008.godine uz profesora Buklijaša na desnoj strani

Od njega su se preko društvenih mreža oprostili već neki velikogoričani. “Zahvalni smo na prijateljstvu, brojnim druženjima, zajedničkim aktivnostima i radosnim trenutcima koje smo proveli s našim dragim Andrijom. U ime njegovih prijatelja i dugogodišnjih stranačkih kolega iskazujem sućut njegovoj i našoj dragoj supruzi Ljubici, kćerima i čitavoj široj obitelji. Počivao u miru i laka mu zemlja”, napisao je Goran Beus Richemberg na svojoj Facebook stranici.

Andrija Buklijaš rođen je 25. veljače 1953. godine u Zavojanima kraj Vrgorca. Nakon studija na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu čitav svoj radni vijek proveo je kao nastavnik matematike u školama u Dragljanu, Krašiću i Velikoj Gorici, gdje je živio od 1980. godine.

Bio je aktivni član Hrvatske narodne stranke u njeno ‘zlatno doba’, od 1999. do 2016. godine pa je bio i potpredsjednik njene velikogoričke podružnice te predsjednik njenoga nadzornog odbora. Za svoj je istrajan i čestit rad 2015. nagrađen najvišom stranačkom nagradom ‘Krešimir Džeba’. U više je mandata bio i član Vijeća Gradske četvrti ‘Miljenko Granić’, a od 2005. do 2009. godine bio je član Gradskoga poglavarstva Velike Gorice Gorice, gdje se istaknuo svojim analitičkim i konstruktivnim raspravama i prijedlozima.

Dragi profesore, nedostajat ćete!

 

Objava Preminuo je Andrija Buklijaš. Profesore, zauvijek ćemo vas pamtiti… pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.