Prijava

Vaša prijava

Petrovo u Šiljakovini: Kulturno i sportsko slavlje okupilo mještane i posjetitelje

[]

U Šiljakovini je ovog vikenda svečano proslavljeno Petrovo. Manifestacija, koja se tradicionalno održava u čast svetih Petra i Pavla, započela je procesijom ispred kapele sv. Petra i Pavla. Vjernici su ulicom Ivana Šabana uz pjesmu i molitvu stigli do križnog drva na Križanje, gdje je održana sveta misa.

Gradonačelnik Ačkar izrazio je svoje zadovoljstvo i čast sudjelovanjem na proslavi, ističući važnost zajedništva, tradicije i kulturne baštine koje Šiljakovina ponosno čuva. “Šiljakovina je primjer zajednice koja živi i raste zahvaljujući svojoj povijesti, ali i marljivosti i predanosti svojih ljudi. Naša sela, naša mjesta, čuvaju uspomene i priče koje nas oblikuju i podsjećaju na vrijednosti koje trebamo čuvati i prenositi na buduće generacije,” rekao je Ačkar okupljenim sugrađanima.

Manifestacija “Petrovo u Šiljakovini” uključila je niz događanja, među kojima je i treće kolo Malonogometne lige Vukomeričkih gorica. Na igralištu kraj Društvenog doma održane su nogometne utakmice, a raspored Breške lige bio je dostupan posjetiteljima.

Folklorni program započeo je u 18 sati, a domaćini iz Folklornog ansambla Šiljakovina ugostili su KUD Nova zora iz Donje Lomnice. Bogat folklorni program prikazao je raznolike običaje i tradicije Hrvatske, a poseban doprinos dali su članovi dječjih sekcija koji su ove godine prvi put nastupili.

Dan je završio feštom uz Tamburaški sastav Langeri.

Objava Petrovo u Šiljakovini: Kulturno i sportsko slavlje okupilo mještane i posjetitelje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.