Prijava

Vaša prijava

Za ljeto bez boli: iskoristite 15% popusta na RTG, MR i MSCT kralježnice u Medicinskom centru Gorica!

[]

Medicinski centar Gorica kroz cijeli srpanj i kolovoz nudi 15% popusta na rendgenske preglede (RTG) kralježnice, magnetsku rezonanciju (MR) i kompjutorizirana tomografija (MSCT) kralježnice sklopu svoje akcije „Za ljeto bez boli“.

Naručiti se za preglede možete telefonski putem brojeva 01 61 54 303 ili 095 919 25 84 te e-mailom info@medicinski-centar.hr. Medicinski centar Gorica smješten je u Ulici Matije Slatinskog 2 u Velikoj Gorici.

Nadamo se da ćete ovo ljeto iskoristiti za svoj odmor, ali i promjenu životnih navika na bolje. Naime, upravo su nas te naše navike poput premalo kretanja i previše sjedenja uz računalo i dovele u situaciju da imamo problema s kralježnicom. Problem kralježnice je problem suvremenog čovjeka. Bol u bilo kojem dijelu leđa znak je kojim nam tijelo šalje poruku da nešto nije u redu i važno je reagirati na vrijeme.

Budući da je ljeto i razdoblje godišnjih odmora, kad možemo odvojiti i koji dan za sebe, pa i za neki važan liječnički pregled, ovo je pozivnica za sve vas koji imate problema s leđima i kralježnicom da provjerite stanje svoje kralježnice i donesite neke važne odluke u svom životu.

Medicinski centar nas poziva da iskoristimo njihovu akciju „ZA LJETO BEZ BOLI!“  tijekom koje kroz cijeli srpanj i kolovoz nude 15% popusta na:

  • rendgenske preglede (RTG) kralježnice,
  • magnetsku rezonanciju (MR),
  • kompjutorizirana tomografija (MSCT) kralježnice.

„U slučaju da ste u dilemi koji pregled bi vam trebao, na raspolaganju smo vam sa savjetom i stručnom procjenom. Bez dugih čekanja, brzo, uz našu najnoviju tehnologiju i visokostručan tim saznajte više o stanju vaše kralježnice.“, poručuju nam iz centra i kroz sljedeći tekst upoznaju pobliže s temom.

Što je rendgenski (RTG) pregled kralježnice?

Rendgenski pregled je najstariji i najčešće korišten oblik medicinskog snimanja. Koristi vrlo malu dozu ionizirajućeg zračenja kako bi stvorio slike unutarnjih struktura tijela. RTG snimanje kralježnice pruža jasnu sliku kostiju i zglobova kralježnice, omogućujući liječnicima da identificiraju probleme poput fraktura, deformacija, suženja diskova ili drugih promjena.

Zašto se radi RTG kralježnice?

RTG kralježnice može otkriti:

* uzroke neprestane boli ili ukočenosti
* znakove artritisa ili protruzije diskova
* ozljede, frakture i pomicanja kralježnice
* infekcije ili tumore kralježnice
* degenerativne bolesti poput osteoporoze
* skoliozu, kifozu i druge zakrivljenosti
* spondilolistezu i druge urođene bolesti

Vrste RTG pregleda kralježnice:

1. RTG segmenta kralježnice (standardne snimke) – snimanje jednog segmenta kralježnice u dva smjera.
2. RTG segmenta kralježnice (standardne i funkcijske snimke) – uz standardne snimke, dodaju se i funkcijske snimke koje omogućuju detaljniji uvid u funkciju segmenata.
3. RTG cijele kralježnice – snimanje cijele kralježnice za procjenu ukupne koštane strukture i eventualnih deformacija.

Magnetska rezonancija (MR) kralježnice

MR kralježnice je napredna dijagnostička metoda koja koristi snažno magnetsko polje i radiovalove za stvaranje detaljnih slika kralježnice. Za razliku od RTG snimanja, MR ne koristi ionizirajuće zračenje, što ga čini sigurnijim, posebno za djecu.

Zašto se koristi MR kralježnice?

MR kralježnice pomaže u dijagnosticiranju i procjeni:

* bolova u kralježnici
* degenerativnih promjena i hernije diskova
* sportske ozljede, uključujući ozljede ligamenata, diskova i frakture
* prisutnost tumora (primarni i metastaze)
* ozljede kralježnice i komplikacije povezane s kirurškim implantatima

Kada se snima cijela kralježnica, a kada pojedini segmenti?

Cijela kralježnica se snima kod skolioze, sumnje na upalne bolesti, spondiloartropatije i akutne traume. Pojedini segmenti kralježnice (vratna, torakalna i lumbosakralna) snimaju se kod sumnje na bolesti diska i degenerativne promjene.

Treća pretraga kralježnice na koju u srpnju i kolovozu  ostvarujete 15 % popusta u ovom centru je kompjutorizirana tomografija – MSCT. Riječ je o bezbolnoj, neinvazivnoj i vrlo preciznoj dijagnostičkoj metodi koja omogućuje istovremeni prikaz krvnih žila, mekih tkiva kao i kostiju.

„MSCT pretrage za dobivanje slike koriste ionizirajuće zračenje, no kao nov centar, svi naši uređaji su vrhunske kvalitete te koriste najnovija dostignuća tehnologije i programe koji smanjuju dozu zračenja na najmanju moguću mjeru.“, poručuju iz Medicinskog centra Gorica i pozivaju da se što prije javite za željeni termin.

Objava Za ljeto bez boli: iskoristite 15% popusta na RTG, MR i MSCT kralježnice u Medicinskom centru Gorica! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.