Prijava

Vaša prijava

Održani tradicionalni 17. Srpanjski susreti u Ščitarjevu

[]

Protekle nedjelje, 30. lipnja, Kulturno umjetničko društvo (KUD) Šćitarjevo organiziralo je svoje tradicionalne 17. Srpanjske susrete. Manifestacija se održala u centru mjesta, u blizini Arheološkog parka Andautonija, pod velikim šatorom, gdje su brojni folkloraši predstavili svoje vještine i tradiciju.

Susrete je otvorio gradonačelnik Velike Gorice, Krešimir Ačkar: “Želim zahvaliti svim organizatorima, sudionicima i posjetiteljima što su svojim prisustvom i trudom doprinijeli ovom divnom događaju. Posebna zahvala ide KUD Šćitarjevo na izvanrednoj organizaciji i predanosti u očuvanju naše kulturne baštine”, izjavio je.

Program je započeo u 16:30 sati, a prisutne su zabavljali dugogodišnji prijatelji iz bosanske Lukavice, kao i članovi KUD-ova “Sunjanka”, “Mikleuš”, “Antun Klasinc” iz Lasinje, “Vrbje” te domaćini, KUD “Šćitarjevo”. Posebna radost ove godine bili su nastupi dviju dječjih sekcija domaćeg KUD-a, koji su pokazali da je budućnost folklora u dobrim rukama.

Nakon folklornih nastupa, fešta se nastavila uz Tamburaški sastav “Langeri” koji su osigurali odličnu atmosferu do kasno u noć.

Objava Održani tradicionalni 17. Srpanjski susreti u Ščitarjevu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.