Prijava

Vaša prijava

PIACRO i ove gorine sponzorira FSAA: “Usmjereni smo na budućnost kroz podršku mladim inženjerima”

[]

Dobre vijesti stižu za hrvatske mlade talente i Formulu Student Alpe Adria. Dugogodišnji pokrovitelj PIA Automation Croatia (PIACRO), nastavlja s pružanjem podrške razvoju STEM vještina. Direktor PIACRO-a, Matjaž Žižmond, istaknuo je važnost ove inicijative za budućnost industrije i lokalne zajednice, ali i za otvaranja novih radnih mjesta te razvoj mladih inženjera u Hrvatskoj. Mladi inovatori s triju hrvatskih sveučilišta nedavno su završili izradu svojih trkaćih bolida s kojima će se od 20. do 25. kolovoza na Bugatti Rimac testnom poligonu u Mičevcu natjecati na sedmom izdanju Formule Student Alpe Adria. Na prestižnom natjecanju koja je izvrsna odskočna daska za karijeru u svijetu autoindustrije ove godine sudjeluje čak 280 timova iz cijelog svijeta, a Hrvatsku predvode tri tima inženjera sa Sveučilišta u Splitu, Rijeci i Zagrebu.

“Usmjereni smo na budućnost, kako kroz naše projekte tako i kroz podršku mladim inženjerima i studentima. Natjecanje Formula Student Alpe Adria omogućuje mladima stjecanje praktičnih iskustava i razvoj vještina koje su ključne za uspjeh u STEM područjima. Ponosni smo što možemo biti dio ovog projekta i doprinijeti obrazovanju novih generacija”, izjavio je Žižmond.

PIACRO trenutno radi na značajnim projektima za vodeće svjetske automobilske tvrtke kao što su VW, Daimler i BMW. “Puni smo s poslom, radimo na projektima na lokaciji PIACRO za VW, Daimler, BMW, a naši zaposlenici rade i na drugim projektima unutar Grupe na lokacijama u Europi”, dodao je Žižmond.

Tvrtka je u stalnom procesu rasta i širenja, te aktivno zapošljava nove djelatnike, s posebnim naglaskom na kandidate za ED odjel i PLC. “Zapošljavamo sve, a tražimo pogotovo kandidate u ED odjelu i PLC-u. Rastemo i širimo se polako. Otvorili smo i odjel Robotike u sklopu kojeg smo već otvorili nova radna mjesta i zaposlili stručno osoblje”, napomenuo je Žižmond.

PIACRO neprestano ulaže i prepoznaje važnost inovacija i tehnološkog napretka. Otvaranje novog odjela Robotike još je jedan korak prema jačanju njihove pozicije na tržištu i osiguravanju održivog rasta. “Nadamo se daljnjem pozitivnom rastu i širenju PIACRO”, zaključio je Žižmond.

Kroz partnerstvo s projektom Formula Student Alpe Adria, PIACRO ne samo da doprinosi obrazovanju i razvoju mladih inženjera, već i osigurava prilike za njihovo uključivanje u stvarne projekte i industrijske procese, čime se stvara čvrsta osnova za buduće profesionalce i lidere u STEM područjima. PIA Automation Croatia je dio međunarodne grupe PIA, specijalizirane za automatizacijska rješenja za automobilsku industriju i druge sektore.

Formula Student Alpe Adria međunarodno je studentsko natjecanje na kojem mladi inženjeri imaju priliku dizajnirati, konstruirati, testirati i utrkivati se s vlastitim prototipovima trkaćih bolida. Sudjelovanje u ovom natjecanju predstavlja korak prema budućim karijerama u inženjeringu te priliku za stjecanje neprocjenjivog praktičnog iskustva i komunikacijskih vještina. Natjecanje se održava uz podršku Grada Velike Gorice, Turističke zajednice Grada Velika Gorica i Zagrebačke županije.

Objava PIACRO i ove gorine sponzorira FSAA: “Usmjereni smo na budućnost kroz podršku mladim inženjerima” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.