Prijava

Vaša prijava

Objavljena izvješća o ispravnosti vode za piće u Kurilovcu

[]

VG Vodoopskrba objavila je izvješća koja dokazuju zdravstvenu ispravnost vode u Gradskoj četvrti Kurilovec. Radi se o analizi parametara temperature, klora, mutnoće, boje, mirisa, pH vrijednosti, elektrovodljivosti, permanganata, amonija, nitrita, nitrata i klorida te bakterija E. coli, P. aeruginosa i ostalih koliformnih bakterija i enterokoka.

Uzorak analiziran u internom laboratoriju VG Vodoopskrbe uzet je 25. lipnja. “Voda analiziranog uzorka SUKLADNA JE uvjetima koji su propisani „Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju (NN 30/2023) i „Pravilnikom o parametrima sukladnosti,metodama analiz,monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe“ (NN 125/2017 i 39/2020). Napominjemo da su svi rezultati dobiveni u internom laboratoriju VG vodoopskrbe u okviru osnovnih parametara zdravstvene ispravnosti. Analize svih ostalih parametara provode se isključivo u ovlaštenim laboratorijima”, zaključuje izvješće internog laboratorija.

Uzorak koji je analizirao Odjel za kontrolu zdravstvene ispravnosti vode i vodoopskrbu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uzet je 26. lipnja u 12 sati. “Prema ispitanim parametrima uzorak vode je SUKLADAN zahtjevima čl. 6. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju (NN 30/2023) i priloga i Pravilnika o parametrima sukladnosti, metodama analiza i monitorinzima vode namijenjene za ljudsku potrošnju (NN 64/2023, NN 88/2023)”, zaključuje HZJZ i po fizikalno-kemijskim i po mikrobiološkim pitanjima.

 

 

Objava Objavljena izvješća o ispravnosti vode za piće u Kurilovcu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.