Prijava

Vaša prijava

Veleučilište Velika Gorica pokrenulo program učenja hrvatskog jezika za strance

[]

Veleučilište Velika Gorica je za sve strane studente, strane radnike i strane državljane koji borave u Republici Hrvatskoj pokrenulo program učenja hrvatskog jezika za strance. Cilj je ovim programom omogućiti lakše i uspješnije svladavanje osnova hrvatskog jezika i komunikacije što je odličan preduvjet za lakše daljnje učenje i snalaženje u svijetu rada.

“Polaznik će moći uspješno komunicirati na hrvatskome jeziku u svakodnevnim privatnim i poslovnim situacijama. Paralelno će se razvijati i interkulturalna kompetencija, odnosno upoznavanje i prihvaćanje hrvatske kulture te svijest o vlastitoj kulturi unutar nje. Time će im se omogućiti bolja integracija u okolinu učenja i rada te u hrvatsko društvo općenito”, objašnjavaju iz VVG-a.

Polaznici će jezik učiti kroz vježbe jezika i izgovora, ali će učiti i osnove hrvatske kulture kroz nekoliko modula. Nakon pohađanja svih četiriju modula ostvaruje se ovladanost hrvatskim jezikom na razini A 2, a pohađanje prvih dvaju modula jamči ovladanost hrvatskim jezikom na razini A 1. Program se odvija kroz ukupno 280 sati (70 nastavnih sati po modulu).

Program mogu upisati i pohađati svi strani državljani s privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj, kao i državljani Republike Hrvatske kojima je hrvatski jezik drugi jezik, odnosno kojima hrvatski nije materinski jezik.

Uvjet upisa je minimalno završeno srednjoškolsko obrazovanje i više. Voditelj programa je Marjana Kuliš, a izvoditelj Josipa Mlinarić. Cijena po polazniku je 247,20 eura + PDV. Više o programu možete pronaći OVDJE.

Objava Veleučilište Velika Gorica pokrenulo program učenja hrvatskog jezika za strance pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.