Prijava

Vaša prijava

Prometna u Hrašću: Pijan naletio na stablo, ostavio automobil i pobjegao

[]

U ponedjeljak, 1. srpnja oko 00.13, 35-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu (1,64 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka istočnom kolničkom trakom Novozagrebačke ulice u smjeru sjeveroistoka.

Dolaskom do raskrižja s Velikom cestom uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te je u zanošenju prešao preko cijele širine kolnika Velike ceste, sletio na meki teren sa sjeverne strane kolnika, a potom naletio na stablo te na betonski zid i dvorišnu ogradu kućnog broja 99 Velike ceste.

Nakon prometne nesreće automobil je ostavio na mjestu događaja te se udaljio bez da je vlasniku dvorišne ograde ostavio podatke o sebi i vozilu. U blizini mjesta događaja, četrdesetak minuta kasnije, policijski su ga službenici pronašli, a potom i uhitili.

Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a potom prepraćen na nadležni prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.970 eura kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od tri mjeseca, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Objava Prometna u Hrašću: Pijan naletio na stablo, ostavio automobil i pobjegao pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.