Prijava

Vaša prijava

MO Mraclin: Tvrtka Lapor uništava cestu od mraclinske ciglane do DC30

[]

Mjesni odbor Mraclin obavještava o problemu prekomjernog korištenja ceste od ciglane do državne ceste D30. Naime, već nekoliko tjedana uočava se povećan promet kamiona koji iskapaju zemljani materijal i prevoze se ga s mraclinske ciglane. Mjesni odbor je reagirao te obavijestio Policijsku postaju Velika Gorica, kao i pročelnika za komunalne djelatnosti i promet g. Katulića, javlja portal mraclin.hr.

Predsjednik Vijeća MO Mraclin g. Tihomir Hubak jutros je bio na terenu: “Trenutno sam na mjestu prometovanja teških kamiona, koji su prema mojoj laičkoj procjeni teži od dozvoljenog, što pokazuju i velika oštećenja na cesti. U pola sata mog boravka i fotografiranja, cestom je prošlom 45 kamiona, što u jednom smjeru što u drugom. Ovim tempom naša nova cesta postati će poljski put. Mjesni odbor u potpunosti se ograđuje od svih radnji tvrtki Lapor, a posebno smo na ljuti na neaktivnost nadležnih institucija, koje ne kontroliraju brzinu, teret i ispravnost takvog način prometovanja, jer je u pitanju imovina Grada koja je koštala mnogo novaca naše porezne obveznike”, rekao je Hubak.

Portal mraclin.hr neslužbeno doznaje da su u međuvremenu komunalni redari izašli na teren i kontaktirali nadležne zbog ignoriranja prekomjernog korištenja prometnica. Za to bi krivci trebali dobiti adekvatnu kaznu, a nakon prijave radova i završetku istih dužni su sanirati štetu o svom trošku. O svemu je obaviještena i policija, koja jedina ima nadležnost zaustaviti vozilo i podvrgnuti ga testu vaganja zbog sumnje na pretovarenost.

Objava MO Mraclin: Tvrtka Lapor uništava cestu od mraclinske ciglane do DC30 pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.