Prijava

Vaša prijava

LJETO U VELIKOJ GORICI: Predstavljeni su nadolazeći programi i manifestacije

[]

Dobro je poznato da su svibanj i lipanj u našem gradu mjeseci prepuni brojnih manifestacija, no to što su stigle visoke temperature ne znači da i kroz ljetne mjesece neće biti zanimljivih događanja. Danas su u Centru za posjetitelje Velike Gorice direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Maja Toth i gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar predstavili nadolazeće programe.

“Svake godine izdvajamo sve više iz proračuna kako bi svi građani, neovisno o tome koliko imaju godina, uživali u našem gradu na događajima i manifestacijama. Velika posvećenost Turističke zajednice Velike Gorice i  Pučkog otvorenog učilišta, kao i uvijek velik broj posjetitelja su najbolji znak da svi ovi programi idu u pravom smjeru. Iako je ljeto probat ćemo društvene aktivnosti održati tako da građane izvučemo iz stanova i kuća. Mislim da su novi programi inovativni, kreativni i pun pogodak”, izjavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Direktorica Turističke zajednice predstavila je programe koji nas čekaju, a među njima su i oni koji se održavaju već ovog tjedna. “Sutra je Velika Gorica domaćin izbora za Miss sporta, a natjecateljice će danas imati radionicu izrade štrukli tako da i same okuse našu tradiciju”, govori Toth te dodaje kako je Velike Gorica ovog vikenda domaćin 23. Međunarodnog festivala folklora koji okuplja domaće i strane goste, a koji stižu iz Bugarske, Kosova, Sjeverne Makedonije i Hrvatske. “Ovaj festival već 23 godine za redom potiče očuvanje tradicije plesova, pjesama i kulturne baštine”, govori Toth.

Uz manifestacije stalne su i aktivnosti na našim bazenima poput ljetnog dječjeg kampa i programa Pučkog otvorenog učilišta koji su najviše vezani za kino dvoranu. “U buševcu se i ove godine tradicionalno održava Buš Kuš sa zanimljivim programom. A središnji događaj kolovoza će biti 20. kolovoza kada drugu godinu za redom u naš grad dolazi natjecanje Formula student Alpe Adria. Moramo istaknuti da se na svjetskoj rang listi Hrvatska organizacija Formula studenta pozicionirala na treće, odnosno, šesto mjesto što potvrđuje kvalitetu organizacije i programa”, govori i dodaje kako će i ove godine sudionici biti smješteni u kampu na prostoru igrališta u Kurilovcu.

U rujnu će se ponovno održati izložba pasa VG trophy i to na samom početku rujna, 1.9. “Riječ je o izložbi pasa na koju stiže oko 500 primjeraka, a koji će biti ocjenjivani u šest kategorija. Uz to će se održati i izložbe “Pas i dijete” te posebna izložba pasmine ptičar. Ovaj događaj namijenjen je za druženje cijele obitelji”, objašnjava direktorica Toth.

Drugi vikend rujna će se održati Žirovina u organizaciji POT-a, s ciljem očuvanja svijesti povijesne važnosti Turopoljskog luga na već poznatoj predivnoj lokaciji daleko od vreve i vrućeg asfalta.

“Vikend nakon Žirovine će se održati Oldtimer show koji će okupiti više od 300 povijesnih vozila u Parku Franje Tuđmana, a kroz taj vikend (12.-15.09.) se priprema i novi sadržaj Flying dish koji potiče društvenu interakciju te uživanje u hrani i piću. Bit će postavljeno šest  tematskih kućica i održat će se svirke s raznim žanrovima. Osmišljeno je tako da bude atraktivan za cijelu obitelj”, govori Toth i dodaje neizostavno, a to je da nakon ljetne pauze, od 6. rujna, ponovno kreće Petek na Gorice uz već poznate sadržaje.

Na vama je samo da odaberete na koje sve manifestacije ćete ići i koga ćete povesti.

Objava LJETO U VELIKOJ GORICI: Predstavljeni su nadolazeći programi i manifestacije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.