Prijava

Vaša prijava

Taekwondo klub Velika Gorica: Medalje i uspjesi na domaćim i međunarodnim natjecanjima

[]

Taekwondo klub Velika Gorica imao je uzbudljiv i uspješan mjesec, ispunjen natjecanjima i značajnim postignućima. Članovi kluba su svojim radom i trudom ostvarili odlične rezultate, donoseći medalje i priznanja s prestižnih natjecanja, objašnjava nam Igor Matić, prof, predsjednik kluba.

Sara Habijančić, članica Taekwondo kluba Velika Gorica, osvojila je brončanu medalju na seniorskom Europskom klupskom prvenstvu održanom od 14. do 17. lipnja. Natječući se u kategoriji seniorki do 57 kg, Habijančić je, nakon slobodnog prvog kola, savladala protivnice iz Grčke i Poljske. U polufinalu je izgubila od aktualne europske prvakinje iz Turske, ali je osvojena brončana medalja osigurala njen plasman na Europsko prvenstvo za mlađe seniore U21, koje će se održati u studenom.

Osim toga, Sara je osvojila nove bodove na svjetskoj rang listi, plasiravši se među top 100 sportašica u svojoj kategoriji. Prema novom pravilniku o bodovanju, koji je stupio na snagu 1. srpnja, Sara je trenutno na 9. mjestu svjetske rang liste. Novi pravilnik donosi izazove, ali i prilike za mlade talente, motivirajući Saru da nastavi s izvrsnim rezultatima.

Na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore U21, održanom 6. srpnja, Habijančić je osvojila srebrnu medalju, izgubivši u finalu od predstavnice iz Dubrave.

Odlični rezultati članica kluba na domaćim natjecanjima

Katarina Bačurin i Sara Prpić osvojile su srebrne medalje na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore U21, dok je Lana Gavrilov osvojila brončanu medalju, a Dora Habijančić zauzela peto mjesto. Katarina Bačurin je, osvajanjem srebrne medalje, također izborila plasman na Europsko prvenstvo za mlađe seniore U21, što znači da će Taekwondo klub Velika Gorica imati dvije predstavnice na ovom natjecanju.

Na juniorskom Prvenstvu Hrvatske, održanom 22. lipnja, Dora Habijančić i Sara Prpić osvojile su brončane medalje, dok su Katarina Bačurin i Lana Horvat zauzele peto mjesto. Lana Gavrilov je, nažalost, izgubila u prvom kolu.

Klupsko polaganje i daljnji planovi

Na kraju intenzivnog mjeseca, 30. lipnja, klub je organizirao i uspješno proveo klupsko polaganje, na kojem je 30 polaznika položilo za više učeničke pojaseve. Taekwondo klub Velika Gorica nastavlja s pripremama za nadolazeća natjecanja, ponosni na postignuća svojih članova i motiviran za daljnje uspjehe.

Objava Taekwondo klub Velika Gorica: Medalje i uspjesi na domaćim i međunarodnim natjecanjima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.