Prijava

Vaša prijava

VG Komunalac vrši pojačano zalijevanje stabala diljem grada zbog visokih temperatura

[]

Zbog visokih temperatura proteklih dana i najava za nepromijenjenu prognozu sljedećih dana, u tijeku je pojačano zalijevanje stabala diljem grada. Djelatnici VG Komunalca marljivo rade na održavanju zelenila i unatoč visokim temperaturama za koje se očekuje da će ići i do 37°C. Ovaj važan posao osigurava da gradska stabla ostanu zdrava i otporna tijekom ljetnih vrućina.

Građani su također pozvani da vode računa o zelenim površinama u vlastitim dvorištima i parkovima i, gdje god je moguće, zalijevaju biljke kako bi zajedno očuvali ljepotu i zdravlje gradske flore.

Nikad nemojte zalijevati usred vrućeg sunčanog dana. Voda će ispariti prije nego što se upije u tlo i prihrani biljke. Uz to, kapi vode koje padnu na listove biljke mogu uvećati sunčane zrake i spržiti listove.

Izbjegavajte zalijevati i u rani sumrak poslije vrućeg dana jer će hladna voda ispariti u dodiru s toplom površinom tla, stvarajući oko biljaka poticajno vlažno okružje za gljivične bolesti, navodi Renata Dragović s portala Agroklub.

Objava VG Komunalac vrši pojačano zalijevanje stabala diljem grada zbog visokih temperatura pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.