Prijava

Vaša prijava

KREĆU RADOVI: Idućih mjeseci otežan promet kroz centar grada, pripremite se na gužve

[]

VG Vodoopskrba poslala je obavijest svim građanima u kojima mole za razumijevanje sljedećih nekoliko mjeseci kada će, zbog radova na zamjeni cjevovoda, biti otežan promet Zagrebačkom ulicom. “Radovi se moraju izvesti kako bismo svima poboljšali uslugu opskrbe vodom. Prometovat će se otežano, jednim prometnim trakom, pa apeliramo na građane, koji su u mogućnosti, da koriste alternativne prometne pravce”, navode.

Radovi se izvode u sklopu projekta „Rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda Zagrebačka ulica od križanja s ulicom Hrvatske bratske zajednice do ulice Rudolfa Fizira“, ukupne duljine cca 1350m. Postojeći cjevovod je dotrajao, nedovoljnog kapaciteta i sklon puknućima (radi čega dolazi do prekida u opskrbi vodom) te je potrebno izgraditi novi cjevovod od kvalitetnijeg materijala i većeg profila (projektom je određen profil PEHD DN 225 mm). Projektom je predviđeno polaganje zamjenskog cjevovoda u sjeverni (desni) vozni trak Zagrebačke ulice. Kako bi se pronašlo najbolje rješenje za promet, a gužve svele na minimum, trasa je podijeljena na 12 dionica (prikaz u priloženoj skici).

Promet će se odvijati preko postojeće biciklističke staze te djelomično u južnom (lijevom) prometnom traku, što će, nažalost, obustaviti biciklistički promet. Najveći problemi u prometu očekuju se na raskrižju HBZ i Kolodvorske, na raskrižju Zadarske i Zagrebačke ulice kao i raskrižje, odnosno desno skretanje iz Zagrebačke u Ulicu Rudolfa Fizira. Na navedenim dionicama bit će ili obustavljen promet ili posebno reguliran, o čemu će sudionici u prometu biti upozoreni putem prometnih znakova i znakova upozorenja.

Prvi radovi počinju već 16. srpnja i to upravo na dionici križanja HBZ-a i Kolodvorske gdje će promet upotpunosti biti obustavljen do 25.srpnja kada se očekuje završetak dionice.

Tijekom trajanja radova ZET-ove linije 268 i 290 neće se mijenjati, dok će Arriva – Linija 1 u vrijeme izvođenja radova na dionici 12 biti preusmjerena. Promet će iz smjera gradske četvrti Pleso biti preusmjeren sa ulice HBZ na ulice Avenija Ivana Pavla II. – Ulica J.Dobrile – Zagrebačka ulica – Ulica Lj.Posavskog – Kolodvorska. Iz tog razloga će biti ukinute dvije stanice na ulici HBZ. Trajanje putovanja linije bit će produljeno za pet minuta pa sve putnike molimo za razumijevanje.

“Još jednom molimo za razumijevanje i strpljenje te apeliramo na sudionike u prometu da koriste alternativne pravce. O svim aktivnostima, treminima radova i obilaznim pravcima, VG Vodoopskrba redovito će obavještavati građanstvo na svojim mrežnim stranicama. www.vgvodoopskrba.hr”, zaključuju.

Objava KREĆU RADOVI: Idućih mjeseci otežan promet kroz centar grada, pripremite se na gužve pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.